Tack Elin!

Det funkade Tack elin för att du berättade för mig hur man lägger upp filmklipp. Tusen tack.
Kram på dej


Nu ska vi se om det funkar

Snälla Elin berättade för mig om hur det här ska funak. NU ska vi se om jag lyckades

En underbar dag med min Älskade och farmor

Idag har jag och min Älskade och MIn farmor åkt en dagskryssning till åland. Vi har haft en jätte trevlig dag och ätit julbord. Men det gungade lite väl mycket för min del så jag mådde illa en hel del under resan men men jag över lever. Vi köpte hem lite julsnaps och så till julen. Men det har varit en jätte mysig dag.

Jag är så himla glad över att min familj tycker om johan. Vi har varit tillsammasn ett tag nu och det har alldrig varit någit problem. Han har alltid varit välkommen hemma hos oss och alltid varit omtyckt. Sen att Johan är så himla hjälpsam med allt med gården och så gör ju saken bara bättre. Du är det bästa som har hänt mig min Älskade.

Jag brukar tänkte iblan på hur det skulle vara om Johan inte var acepterad av min familj hur jobbigt det skulle vara eller om det var så att Johan inte skulle vilja umgås med min familj av olika anledningar. Det skulle vara hur jobbig som helst. Jag och min familj som står varandra så nära, Men som sagt är jag så lycklig över att min familj och Johan kommer så bra överänns.

Men till Min familj och Johan. Jag älskar er så himla mycket

Vem bär ansvaret?

11-årige Victor tog sitt liv efter att ha blivit mobbad i skolan. Kvällsöppets Lennart Ekdal har träffat Victors pappa Johan, som berättar om saknaden och sveket från skolan.
Vilket ansvar har de vuxna när barn far illa?

11-årige Victor tog sitt liv efter att ha blivit mobbad i skolan.

Lennart Ekdal
har träffat Victors pappa Johan, som berättar om saknaden, men också om sveket från skolan och Lomma kommun som inte agerade - trots att de kände till att Victor blev mobbad och mådde dåligt.

 Vilket ansvar har de vuxna - lärare, kommunpolitiker och inte minst föräldrarna själva - när barn far illa?

Enligt en ny undersökning från Skolverket har över 50.000 barn i årskurs fyra till nio, känt sig mobbade någon gång under den senaste månaden.

Vad gör skolor och kommuner för att hjälpa dessa barn? 

Stor debatt om mobbning i Kvällsöppet på onsdag 16 december, klockan 22.40

Medverkar gör bland andra Lars Arrhenius, barn- och elevombudsman på Skolinspektionen, Metta Fjelkner, Lärarnas riksförbund, företrädare för anti-mobbningsorganisationen Friends, politiker och elevrepresentanter.


När jag såg inslaget på nyheterna vart jag jätte ledsen. HUr fasiken kan det gå så långt att en pojke som är 11 år tar sitt liv för att man inte orkar med att gå i skolan längre och vara mobbad. Vem bär ansvaret för en sån här sak.
Det är alltid tragiskt när någon tar sitt liv. Men en liten pojke som är elva år och tar sitt liv för att man inte orkar med pga av barn som mobbar i skolan.
Som blivande lärare känner jag en stor klump i magen över såna här insedenter. Mobbning e någor som jag önskar bara kunnde försvinna från värledn och denna planet. Jag önskat att ingen elev skulle behöva uppleva att bli mobbad,
Jag tänkte titta på Kvälls öppet med Ekdal för att höra debatten


Här är inslaget som Tvfyra sände i kväll

http://www.nyhetskanalen.se/1.1398553

SNÖ!!!! :)

När jag klev ut från proten för att åka och hämta min älskade på jobbet så hade det snöat lite mer än vad det hade gjort när jag kom hem förut på min shoppingtur. Blev så himla glad över att det hade snöat. Tänk vad lite snö kan göra en glad. Blev alldeles varm i hjärtat nu kan man börja få lite julstämmning nu när snön bärjar komma.
Sen blir det så mycket ljusare när det kommer lite snö. Tänk vad lite snö kan göra.

Ja ser det snöar. Ja ser det snöar det var väl roligt hurra nu blir det vinter. Jippi


HJÄLP!?

Jag har en lite fråga som någon kanske kan svara på. Jag behöver hjälp med att få veta hur man får till det när man vill lägga upp en länk från tillexempel Youtube. Så att man inte bara får länken på sidan utan även en bild med play knapp på som man bara behöver trycka på så spelad klippet upp.

Hoppas ni förstår hur jag menar. Snälla Hjälp mig!!!!!

Sandor Slash Ida

En film som många kan känna igen sig i

Sandor slash Ida är baserad på Sara Kadefors roman med samma titel. Från början var det tänkt som ett manus till en tv-serie, men efter refusering av SVT blev det bok, som nu blivit till film. En mycket trovärdig ungdomsfilm.

Sandor slash Ida. Ida bor i Stockholm och är trött på sina falska kompisar, partyliv och hennes oengagerade mamma. Sandor bor i Göteborg och trivs inte i grabbgänget på skolan. Han anses vara lite udda eftersom han dansar balett. Ida och Sandor träffas en natt på nätet i en chat. De håller kontakten via nätet och bygger upp falska identiteter för varandra.

Det här är ännu en i raden av svenska ungdomsfilmer, som det knappast råder någon brist på just nu. Historien är mycket enkel och skulle lätt kunna kategoriseras som ett romantiskt drama, men persongalleriet lyfter Sandor slash Ida till högre nivåer. De unga skådespelarna Aliette Opheim och Andrej Lunusjkin känns mycket trovärdiga i sina roller.

Lia Boysen spelar den försoffade och delvis utslagna mamman mycket realistiskt. Man känner verkligen den frustration som uppstår hos Ida när hon inte får det stöd hon behöver från sin mamma.
Sandors mamma (Svetlana Rodina-Ljungkvist), den mycket ihärdiga danslärarinnan, bidrar med flera både roliga och tänkvärda inslag när hon försöker få sin son att satsa helhjärtat på dansen.



                                               
Framsidan till Romanen                                           Utgåva nummer två och filmens framsida
Sandor Slash Ida









Julklappsinhandling :)

Idag har jag inhandlat alla julklappar som skulle köpas.
Men jag började dagen med att åka till skolan och hämta en film som Louise hade lånat av mig. Som vi ska ha sätt till morgondagens seminarium. Sitter och tittar på den just nu. Det är sandor slash ida. Har sätt den många gånger förut men inte med massa genus frågor o huvudet. Smat att jag har läst boken ett antal gånger innan.

Men tillbaka till julklappshandlingen. Började med att efter jag varit hos Neija och alexandra och lämnat wiispelen som vi hade lånat. Så åkte jag ner på stan och handlade några klapper. Till blandannat bror och alexandra samt julklappspapper. Sen åkte jag hem till johan och vi lagade lunch. Vi gjorde hemma gjorde köttbullar. Johan åt dem med mackaroner och jag åt med bara grönsaker. Dom vart jätte goda.
Sedan bestämmde jag och johan att jag skulle fortsätta inhandlandet av julklappar. Som vi igentligen hade tänkt göra på lördag Men vi insåg att det skulle gå smidigare om jag köpte alla idag istället för i helgen.

Så nu står alla kassar med klapparna här hemma. Det e bara att slå in dem kvar.

Men det vart inte så många klappar i år. Vi kom överrens med johans familj att vi inte skulle köpa nägra julklappar tillvarandra. Pga av att vi inte har så himla bra ekonomi så då kännde vi att det var bättre att inte köpa några. Det känndes lite bara som att byta pengar tillvarandra.

Men för mig blir det ingen jul om man inte har några julklappar. Så i min familj har vi köpt julklappar till varandra. Kanske är barnslig men för mig så hör julklappar till julen. Det behöverinte vara dyra eller många klappar. Ett packet räcker gott och väl till mig. Men en liten klapp vill jag ha.

Så dem jag/vi har köpt julklappar till är
- Mina föräldrar
-Neija
-Bror
-Alexandra
-Farmor
-Johan
-Evelnia
-Elias

Det är dem jag har köpt julklappar till. Sen köpte jag två choklad kartonger till mitt jobb som jag tänkte gå för bi med här under veckan. För att önska dem god jul och säga att jag saknar dem.


Solstorm!

Morden i midvinter

I hjärtat av Kirunas andlöst vackra vinterlandskap mördas frikyrkopastorn Viktor Strandgård. Han ligger på rygg i Kraftkälla Kyrka och ser norrskenet genom de enorma takfönstren medan hans liv tynar bort.

Rebecka Martinsson, en ung ensamstående advokat i Stockholm, får ett telefonsamtal från sin barndomsvän Sanna. Hon har just funnit sin bror brutalt ritualmördad i kyrkan och vädjar om Rebeckas hjälp. Motvilligt återvänder Rebecka till sin barndomsstad och sina traumatiska minnen av suggestiv åtrå och beundran för frikyrkans karismatiska ledare som hon med stor möda gjort sig fri ifrån.

Rebecka dyker djupare in i mordmysteriet och det leder henne mot en blodig upplösning. Skuld och hot faller tunga över Kiruna i takt med snön och mörkret.

SOLSTORM är filmatiseringen av Åsa Larssons storsäljande debutroman med samma namn.


Izabella Scorupco och Mikael Persbrandt.
Stillbildsfoto: Knut Koivisto


Kan verkligen rekommendera denna film om man gillar svenska kriminal filmer


Fredag,Lördag och Söndag= Underbara dagar

Fredag 11/12

I fredags började jag med att gå i skolan på seminarium. Sen så åkte jag och fixade lite saker och träffade mamma och lånade deras bil pch tog hand om roy. Sedan åkte jag hem till min älskade och åt lite lunch. Stannade på Citysallad och köpte med oss varsin sallad hem. Sedan packade jag i hop lite grejor och åkte hema till mina föräldrar.
Mamma och pappa hade fått "ledigt" från djuren för att få gå på konsert och ha det lite lugnt och skönt. Så jag och Johan tog hand om allt hemma. Hhihihi Jag körde traktor för första gången. Det var kul. Sedan gick vi in och gjorde hem gjord pizza och hade det mysigt. Jag fixade lite inför lördagens julmarknad.
Sen åkte vi in och hämtade mina föräldrar och deras bil som dom hade kvar i stan vid tolv tiden.

Lördag 12/12

I lördags stod jag och mamma på julmarknad på uppsala statsbibliotek och slåde lite av våra lammprodukter. Det var jätte trevligt med kallt.  Det var verkligen en toppen dag.
När jag kom hem så var Johans bästa kompisar Bosse och Andreas här. Vi hade en s¨himla trevlig kväll med mycket skratt och god mat. Vi käkade tacos och hade det jätte mysigt. Var en sån himla toppen kväll. Det var väldigt länge sen vi sågs. Men vi bestämmde att vi skulle ses snart igen. Och jag hoppas verkligen att vi ses snart iden. Tack killar för en underbar kväll.

Söndag 13/12- Luciadagen

Hela söndagen så jobbade jag. Hade en jätte bra dag på jobbet som avlösare. När jag kom hem så mös jag med Johan och tittade på fyrans film Solstorm. Den var riktigt bra.

Det var min helg i korta drag.

Idol vinnaren!

Sjukt bra låt!

Seminarium......

I tisdags hade jag två seminarium efter varandra och idag hade jag två seminarium efter varandra. Så verkligen all min tid denna vecka har gått åt till att läsa all litteratur och skriva referat till litteraturen. Men nu e det över och seminariumen har gått bra. Dom gick över förväntan det känns jätte skönt.

Efter skolan idag åt jag lunch med mamma på java det var mycket gott och väldigt trevligt.
Sen skjusade mamma mig hem. och då tog jag bilen och åkte och handlade lite på willys inför lördagen när johan ska ha sina två killkompisar här på middag. Dom ska ha lite kill kväll. Men jag skulle få vara med på ett litet hörn.


Sen stannade jag på ikea på vägen hem och köpte en bokhylla till alla mina kursböcker. Det vart jätte bra inne på kontoret och känns skönt att ha allt på ett ställe. Sen åkte jag hem och montterade ihop den och fixade det vart tok bra när den kom på plats. och självklar hjälpte katterna till att montera ihop bokhyllan. Sen kom johan hem och vi rensade lite saker och åkte till spikgatan och slängde lite skräp. Sen vart det middag på ikea och så lämnade vi tillbaka ett hyllplan som jag köpte extra och vi behövde det inte.
Sen köpte vi ny belysning till våra vitrinskåp.
och när vi stod och tittade på belysning så kom kent och ulla upp bakom oss och sa hej. Jätte kul att träffa dem.

Nä nu ska vi städa här hemma och göra fint. ha det så bra kram

Pluggdag

Idag har jag engnat hela dagen åt att läsa och plugga inför mina två seminarium som jag ahr i morgon,
Det har varit jätte mycket och läsa, Får väl skylla mig lite själv att det vart så mycket med tanke på att jag inte läst något i helgen pga av julgodis bak. Men jag ahr hunnit med jätte mycket tycker jag. Har bara lite kvar som jag hinner med i morgon innan skolan. Ska åka till skolan och träffa Sara innan skolan och plugga och få ordning på allt.

Men jag fattar inte hur våran seminarieledare tänker. vi ska göra en massa saker med det framgår inte precis vad det är vi ska göra. Till skillnad från det andra seminariet där det verkligen står vad läraren vill ha ut av oss. Men men jag hoppas att jag har fått kläm på det hela. Jag ahr alla fall försökt. Jag ska ta och sätta mig lite till nu tror jag och se att jag har rätt sak på rätt plats.

Men mirr i mitt pluggande idag så fick jag ett mms från min svägerska och brorsdotter. Det var ett kort på Neija med en kläning som jag köpte till henne när hon föddes. Nu hade hon vuxit i den och den satt så himla fint på henne. Hon såg ut som en riktig liten sessa. Hon skulle vara fin när hon skulle på öppna förskolan.
Värmde verklige i hjärtat när jag fick mmset. Tack så himla mycket.

Nä nu ska man väl dra sig tillbaka till böckerna jag vill inte.

Julgodis helg

Denna helg tog jag en paus från skolan. Fast jag igentligen hade jätte mycket att göra. Istället tog jag en helg med massa julgodis bak.
I lördags så komm Louise och Jessica till mig och vi bakade massa julgodis. Det var så himla bra och vi hade det verkligen ur mysigt och kul. Det vart lite myckat skratt och galenskaper. Tack tjejer för en under bar dag. det måste vi göra om igen.

Igår så tog jag en skön sovmorgon med min älskade sen så skjusade Johan mig till Emilia för pepparkaks bak och julgodis fix. Även denna dag vart jätte lyckad och vi hade super mysigt. Men så trött jag var när jag kom hem. Men men det e sånt som man får leva med. Tackl gumman för en fantastisk dag.

Johan var snäll och hämtade mig oxå. Då åkte vi raka vägen hem till mina föräldrar. Vi hjälpte dem med djuren så att alla fick mat och så. Sen åt vi tok god middag hemma hos mina föräldrar. Vart en sen kväll vi var inte hemma för en närmare elva.

Men det har varit en toppen helg. Verkligen vad jag behöbde. Ha kul och bara släppa skolan för en liten stund.

Tack änengång tjejer

OJJJJJ!!!

Oj det var ett tag sedan jag var här och skrev lite. Men skolan har ett järn grepp över mitt liv. Hinner inte med så mycket mer just nu. SKolan tar en hel del av den så kallade fritiden. Och pluggar jag inte så e jag i stallet,

Idag hade vi handledning i skolan. Sedan åkte kag och ät lunch med mamma och sedan åkte jag till Alexandra och lilla Neija och fickade mycket mysigt,

Sedan hämtade jag upp johan på stationen och vi åkte raka vägen till Malins kusin Mia och köpte en boklåda med massa kurslitteratur till lärar programmet det var ca 30 böker och sedan massa upp kopierade böcker. Så nu e det inte så jättw mycket litteratur jag behöver köpa till. Visst kommer det bli end el jag oxå måste köpa men inte lika mycket som om jag inte hade köpt boklådan. Så jag betalade 3000 för den. Så jag har verkligen tjänat pengar.

Sen åkte vi och handlade lite mat och grejor inför julbaket i morgon här hemma och sedan till julbaket hos Emilia på söndag. 

Sen ahr jag Adventspyntat här hemma. Satt upp nya fina julgardiner i alla fönster och pyntat med lite nua dukar och så på borden här hemma. Det var så himla mysigt och ombonadt. Kan lägga upp bilder i morgon på hur det blev.

Nu ska jag ta och dra mig till sängen- Börjar bli väldigt trör.


RSS 2.0