ledig dag.....

Idag har jag lagt skolan lite åt sidan och vara tagit det lungt.
Dagen har bjudit på en liten sov morgon. Sen har jag städat och fixat här hemma. Vart en tur ner på stan för att fylla på busskortet och gå till UKK och fixa en sak.

Igår kväll så bestämmde jag mig för att tvätta nere i tvättstugan. Brukar alldig göra de utan bra tvätta inne och ha tvätten hängandes inne. Så igår tänkte jag att det skulle vara skönt att inte ha tvätt hängande inne.
Men jag blev snabbt ihåg kommen på varför jag för att tvätten blir inte TORR nere i tvättstugan. SÅ Jag fick iallafal ha en massa tvätt hängandes i lägenheten. Men så jag kommer att fortsätta att tvätta inne nu.

Nu kom min älskling hem nu ska de mysas och packas inför morgondagens resa till Göteborg och Johan och Malin.

06.58

Två minuter i sju parkerade jag bilen på skolans parkering. Är i skola 1 timme och 17 minuter innan föreläsningen börjar. Otroligt tidigt. Nu undrar ni säkert varför

Jo för att johan var tvungen att åka ca 06.30 från uppsala för att åka på jobb i huvudstaden. han har fått så   mycket inplanerat i sin kalender så det otroligt. Hans normala arbetstid är 8-17 igår jobbade han 7.30-ca 22.30
och idag så trorde han att han skulle vara klar kl 18. Men han viste inte. Så vi får se när vi ses

Känndes lite konstigt att kliva in på skolan så tidigt tur att man har passerkort så att man kommer in på skolan.

Nu blir det att äta lite frukost som inhandlades påvägen hit

sen blir det föreläsning OCh efter de en lååååååååååååååååååååååååång hålltimme
och i kväll blir det troligen jobb. Jag har försökt att bli av med mitt pass känner att kroppen inte orkar så mycket just nu. Tuffa och långa dagar hardet varit nu ett tag och alldeles för lite sömn

Lammning

Nu har lammningen kommit igång hemma hos mamma och pappa.
( bilderna är från förra lammningen)







Tisdag en dag med skola och körsång

Det var lite segt att kliva upp ur sängen i morse men vi kom upp och iväg itid. Sammåkning i morse, jag lämmnade johan på jobbet och fortsatte till skolan.
Idag har skolan bjudit på en föreläsning i geometri och en lektion i matte. vi hare ny lärare så var verkligen super bra. Jätte duktig på att förklara.

Efter skolan så ringde jag hem till mamma som jag visste låg hemma sjuk. då berättade hon öven att pappa var hemma och måde dåligt så jag handlade lite till dem och åkte ut. Släppte ut hästarna som stod inne av helt förståliga själ. Gick ut och med roy och busade med honom. Sen åkte jag till Thuns och köpte en ny vårjacka.

Sen fixa i stallet ta in hästarna och så innan det var dax at åka til köre för att sjunga lite.  Möte brosan precis när jag skulle åka han kom oxå ut för att hjälpa till med alla djuren. Min envisa pappa skulle promt vara med och hjälpa till med djuren trots att han inte mådde någo bra. Pratademed bror när jag åkte från kören så hade det gått bra oc dem brjade bli färdiga.

Känns så himla bara att vi verkligen ställer upp för varandra ivåan familj när det behövs. Tac snälla boro för att du kunnde hjälpa till i kväll så att jag fick åka och sjunga.

De var jätte skönt och sjunga i kväll.  Så roligt att sjunga när låtarna börjar falla på plats.
Om någon vill komma och lyssna när vi sjunger så kommer vi att sjunga på en regnbågsmässa den 10/3 kl 18.00 i S:t pers kyrkan Välkommna

Nu ska jag ta och hoppa in i duchen och sedan krypa ner i sängen det är en dag i morgon full med skola och sen jobb på kvällen

Ny delkurs & Stallet

Idag började vi en ny delkurs i skolan. En ny matte kurs. Jag känner väldigt stor ångest inför denna kurs. Dels för att matte inte är min starka sida och sen så är den viktigaste kursboken som vi har på engelska. Och ni som känner mig väl vet att engelska är inte min starka sida och inte matte för den delen heller. Men som sagt jag har otroligt tur att jag har gora vänner runt om kring mig som hjälper mig och helt under bara kursare som finns där och hjälper mig är så otroligt glad för de.

Men dagen har jag tillbringat i skolan med två föreläsningar och en 2 timmars håltimme mellan föreläsningarna.
Efter skolan så åkte jag och köpte nya vår skor. Och foder till hästarna tillsammans med mamma. Alltid lika trevligt att shoppa med mamma. Sen hämta upp johan på jobbet och sen åkte vi ut till stellet. Johan hjälpte mamma och pappa med fåren och jag fixade hästarna.

Min lilla häst som jag skrev förut var halt. Är bra nu men under tiden hon stog still så utvecklade hon och fick fång så i fredags var vetrinärerna ut till henne och tittade på henne hon fick medicin. Så nu är hon på bättrings vägen eller rättare sagt hon är jätte pigg. Hon galopperade in från hagen idag ( hon springer nämligen in själv från hagen) så skönt att hon är bättre var riktigt orolig för henne ett tag men nu är det bra igen:). Provade även nya fodrade regntecket som jag hade köpt till Pilen passade så himla bra och snyggt var det oxå. Han har fått ett nytt fodrat regntecke. Så i morgon får det invigas i hagen.

Nu har jag skrivit ut en massa papper som jag behöve/måste ha i skolan under denna del kurs. Så nu ska jag gå ner till resten av familjen och äta en sen middag innan vi åker hem och sover.


Födelsedagsfirande .................. Sommartid

Helgen har gått i födelsedags firandets tecken. Firade Johan igår. Vid två tiden komm Johans släkt på hans pappas sida. Och mina föräldrar. VI fikade och åt goda tårtor.
Jag hade gjort egna tårtor och bakat bullar och havrebllar. Samt att Johans farmor bakar alltid till födelsedagarna.  Så det var mycket fixa bröd. Men alla tyckte att det var gått och var så himla nöjda.
Sen vid sex tiden kom några av Johans vänner som jag hade bjudit in lite bakomryggen på honom. Kvällen vart super trevligt. Många glas vin och väldigt många skratt.
Hopaps verkligen att johan känner dig firad och det verkar som de.


Men det blev lite sent. Så var väldigt trött när jag klev upp i morse för att åka och jobba.Plus att man ställde ju fram klockan en timme i natt så det känndes i morse att det inte blev så många timmar sömn- Med jag kom i tid till jobbet så det känndes skönt. Är alltid så himla nervös när man ställer om klockan och jag ska jobba att jag ska komma försent. Men det gick bara även denna gång.


Men var tok tröt när jag kom hem. har ganska preciis ätit mat och nu sitter min älskade och fixar med min lilla dator så den blir bra igen. Den har varit lite duim de senaste veckorna i skolan. Är så himla glad över att johan är så otroligt duktig på datorer. Man får alltid hjällp när man behöver.  Tack så mycket Hjärtat.

Nu halv ligger jag i soffan och kolla på Stockholm - Båstad. men börjar känna att mina ögon går i korss. Så det blir en tidig kväll för mig.

Kram på er

Hästar, stopp i avlopp mm

Dagen har gått i pluggandets tecken. Precis som jag skrev tidigare idag.
Pluggade fram till lunch sen så åkte jag till  iväg en stund. Först Hööks för att köpa ett fliccefodrat regntäcke och linement till lill hästen. samt att jag letade efter en ny foder krubba. Men Hööks hade inte en sån som jag ville ha. Så jag åkte ut till stallet för att titta till hästarna. Dem har stått inne idag pga att lilla hästan är halt på ena fram benet. Hoppas hon blir bra snart.

Men hästarna mådde bra gosade och mös lite när jag var i stallet. Tittade även till alla får där hemma. Dem mådde bra. Vi har haft några tackor som har fått så kallad lammförlamning här den senaste veckan. De drabbas av de pga att lammen tar för mycket kalk så tackerna blir helt utslagna. Men det avhjälper man snabbt med inion injekttion kalk i blodet. Så det har varir en hel del vetrinär kontakt denna vecka. Men alla fåren mådde bra och det var ingen tacka som hade tankar på att lamma. Snart kommer det vara massa små lamm hemma. Så himla mysigt.

Påvägen hem stannade jag och handlade på City Gross. Handlade fläskfile och potatis som ska ätas i kväll. Liten mysig födesedags middag. Samt att jag hittade en foder kruppa precis en sån som jag ville ha.
Tycker att det är rätt roligt att City gross har en stor häst avdelning. Känns lite roligt att handla häst saker på samma ställe som man handlar mat men ack så smidigt.

Köpte även med mig liet blommor hem till hjärtat och en liten pressent. 
Samt att jag tvättade bilen och tankade den innan jag åkt hem.

När jag väl var hemma blev det lite sen lunch och så när jag satt och pluggade ringde johan och sat att rörmokaren var på väg för att fixa stoppet i badrummet i golvbrunnen. Vi har försökt att fixa stoppet själva men det ar inte gått. Så han hittade ett ganska stort stopp men det satt ganska långt ner. Så kan vi duscha utan att får vatten i hela badrummet.
Jag passade även på att rensa avloppet i handfatet. Fy va de var äcklingt.

Nu har jag pluggat massor och faktist börjar känna att det sitter riktigt bra. Bara några saker som inte har fastnat än. Men än är inte kvällen slut. Så innan jag krypper ner i sängen så ska de nog sitta fast i huvudet

Nu väntar jag på att johan ska komma hem så ska det lagas mat mysa lite och plugga

Grattis Hjärtat På Födelsedagen

Idag fyller min älskade Johan år
Stort Grattis älskling.

Älskar dig mitt hjärta ♥

Pluggande

Även denna dag kommer vara fylld ut av att plugga inför morgondagens tenta.
Men det kommer säkert att gå jätte bra. Jag och bästa plugg vännerna har satt ihop en väldigt bra begrepps lista. Med förklaringar och exmpel på allt de vi ska kunna. Så idag blir det att stämma av att jag kan allt som står på de 37 papprrena som begrepps listan blev på.

Just nu håller jag på att klippa sönder listan och föra begrepps kort utan dem så att man bara ser ordet på ena sidan och förklaringen finns på andra sidan så att jag utmanar mig lite själv.

Men det känns rinktigt bra inför i morgon på något konstigt viss. Men tenta ångesten kommer väl i kväll när jag ska gå och sova men kl 8,00 i morgon ska tentan skrivas.

Sen blir det en helg fylld utav mys med min älskade , födelsedags friande för hjärtat med släkt och goda vänner och på söndag så jobbar jag med världens goaste tjej.

Nu åter till pluggandet

Uppdatering

Det känns rätt att göra en liten uppdatering här på bloggen om vad som har hänt. Genom att det var så länge sen jag skrev. Uppehållet vart ganska precis ett halv år som det har varit helt tyst här på bloggen.
Men som sakt det kommer det bli ändring på.

Här kommer en liten uppdatering i punktform:
  • Sist jag skrev fyllde fasters månster 1År Jag fyllede år i november. Fick en liten 10 tums dator, som är helt underbar. Älskar den så himla mycket
  • Dagarna innan jul åkte vi på skidsemester i sälen tillsammans med Bror,alexandra, Neija , Stoffe Sophie och Novallie. Det var väldigt kalt, men otroligt skönt att komma iväg.
  • Julen firades här hemma i uppsala med nära och kära. Vi han med hela släkten påde på johans sida och på min under juldagarna tre.
  • Malin och Johan var uppe och hälsade på Under julhelgen. Super mysigt
  • Nyår skulle ha firats nere hos Malin och Johan men så blev det inte pga av sjukdom. Så vårat nyår firades norr om Gävle med Tessan och Micke samt några till. Mycket trevligt
  • Var ledig fårn jobbet mellan jul och nyår vilket var jätte skönt
  • Skrev klart min B-uppsats under julovet som ventilerades i mitten på januari den blev godkännd.
  • Fasters troll började på förskolan i januari
  • Slutet på Januari böjade jag termin 4 av 7 på lärarprogrammet. Så just nu läser jag språk och mattematik från förskolan till tidiga skolår A.
  • Började även att sjunga i en gospel kör. Så nu sjunger jag varje tisdag och jag bara älskar de
  • Johan jobbar kvar på it-hantverkarna
  • I februari var jag med och hämtade Fasters troll på förskolan, så nu är jag godkännd för att hämta henne. Hämta henne en dag i slutet av februari. Så roligt att hämta henne. Den eftermiddagen hade vi så himla roligt
  • Den 26 februari 2011 gifte sig min älskade Bror med sin Alexandra.
  • Så slutet av februari gick i bröllopets tecken. Hjälpa till och fixa saker och sånt
  • Jag klippte av mig håret och gjorde väldigt blonda slingor. Blev tok fint
  • I månads skiftet februari/mars  började jag och johan att titta på ny lägenhet. Vi fick nej av banken så vi får inte låna några pengar förr än vi har sparat ihop till en större handpenning.
  • Så just nu så har vi tittat på en lägenhet här i närheten av där vi bor. Så nu hoppas vi att vi får de. Skulle bli så himla glad om vi fick den bara att hålla tummarna
  • Hästarna mår bra, dem tycker nog att det är skönt nu närvinern är över och det inte är så kallt längre
  • Katterna är busigare än vanligt

Det var en liten uppdatering. Nu är jag på banan igen med bloggandet och det känns väldigt bra. Känner mig motiverad igen för att blogga. Hoppas ni kommer att få lite rolig läsning nu här framöver

Bästa vi har köpt till katterna

Vi har länge haft en vattenfontän till våra katter. Dte är nog det bästa vi har köpt till dem. Förrut drack dem bara vatten precis när man hälde upp vattnet i skålen. Nu har dem färskt vatten hela tiden.

En sån här vattenfontän har vi:

Cat It Vattenfontän

En dricksfontän i plast för katter och små hundar. Består av en kupa/dom som man fyller upp med vatten.

Detta vatten rinner sedan längst domens yttersida och sedan ner i en skål i bottendelen. Fontänen drivs med ström och vattnet renas med hjälp av ett kolfilter.

Så här ser den ut
Bilden är lånad från http://www.zoomarknad.se/product-view.asp?catid=15672&prodid=2941&ref=%2Fproduct-dlist.asp%3Fcatid%3D15672


Våra två katter älsar sin fontän. Men dem föredrar att dricka från kupolen och inte nere i skålen.
De ända som är negativt är att den blir ganska full med kalk fort på kanter och så. Men det har bara att föra med att vi har så mcyket kalk i vattnet.

Men det är absolut det bästa köpet jag har köpt till kattena
Kan rekomendera den varmt till alla som har katt.
Vi har två stycken och behöver fylla på den 2-3 dag

Vem Har Tagit Min Röst

Det vart inget pluggande för mig i skolan idag tillsammans med bästa tjejerna. Utan jag får plugga hemma själv idag.
För i morse när jag vaknade och skulle säga god morgon till hjärtat mitt så fick jag inte fram ett endaste ord.

Så undrar vem som har varit och snott min röst under natten. Jag vill gärna ha tillbaka den tack.

Johans kommentar till mig i morse när jag försökte väsa fram något oj va tyst och lungt det kommer att bli.

Så idag blir det att dricka mycket te och se om rösten skulle vilja komma tillbaka.

Så bara och hålla tummarna

Några timmar på skolan

Det blev några timmar på skolan idag med för att tenta plugga tillsammans med bästa tjejerna.
Idag blev det 5 timmars begrepps pluggande. Lite korvstoppning i huvudet kan jag känna.

Vi tog hjälp av att tavlan i grupprummet som vi satt i och radare upp begrepp och kopplingar mellan begreppen
Kändes riktigt bra. Börjar klarna lite i huvudet men samtidigt känns det lite rörigt i huvudet.

Nu ska jag börja packa ner mina grejer och bege mig till kören som börjar kl 18.


Kastar in handduken

Det blev 9,5 timmars pluggande i skolan. Lektionsplanering och begrepps pluggande till tentan
Sen blev det en sväng ut i stallet och fortsätta att plugga en stund nu på kvällen.

Nu är lektionsplaneringen inlämmnad. Det känns väldigt skönt!

Känner mig lite klokare efter begreppen som jag har pluggat idag.
Så i morgon blir det först seminarium och sedan ska jag teta plugga med mina bästa tjejer i skolan. Hjälpa varandra lite på traven.

Nu ska jag titta till lill hästen innan jag och hjärtat ska åka hem från mina föräldrar.

Sov så gott alla sötnosar

Kramar



Tentaplugg


Tyst som en mus ........ Tentaplugg

Kommer inte ihåg när jag vara här och skrev sist. Usch vilken tråkig blogg som alldrig uppdateras.
Det ska bli ändring på de. Känner att jag saknar bloggandet det är skönt att få skriva av sig lite.

Just nu sitter jag på skolan tillsammans med emilia och tetar pluggar. Har en begrepps tenta nu på fredag. Så nu är det bara tenta plugga som gäller hela veckan.


RSS 2.0