Tenta dax

Fredags morgon och dax för tenta. Det har varit tys på bloggen av flera anledningar. Men men nu blir det ett litet inlägg iallafal.
Ska alldeles strax sätta mig i bilen för att åka till skrivsalaen på Gimogatan och skriva tenta.
Ska tenta av lärarrol i utveckling. Det känns riktigt bra. Tentan är i två delar så vi får hoppas att jag klarar båda. Just nu känns det som att det kommer att gå värden.

Har faktist sovit helt ok i natt trots det som händ i går kväll. Men i dag är det en ny dag och nya utmaningar.
Älskar dig hjärtat. Och lycka till i dag.


Hoppas ni får en toppen dag. Kramar



Redan torsdag....

Oj vad tiden går fort ibland. Om en vecka har jag tenta på reformer och gruppproceser men jag känner mig inte speciellt stressad känns som att jag har koll på de här.

Men i måndags så hämtade vi våran efter länktade soffa. Det var ett litet projekt att få upp den för trappen. Men jag och Johan lyckades efter mycket skratt. Känndes skönta tt vi kunnde fixa det tilllsammans utan att bli arga på varandra. Ibland så är vi inte så duktiga på att samarbete utan att bli irriterade på avrandra. Men det har till stor del att göra med mig att jag har rätt kort stubin ibland. Men jag jobbar på det och det går framåt.

Sen åkte vi och slängde massa skräp och sen lämnade vi tillbaka släpet som vi hade lånat ute hos mamma och pappa samt deras bil. Vi har ju inge drag på våran sp vi fick låna mamma och pappas Tack så mycket.

Sen på vägen hem vart det en hamburgare till middag innan vi äkte hem och monterade på benen på soffan. Det vart verkligen toppen. (Bilder kommer)

Sen i tisdags så tok städade jag här hemma. Har inte blivit ordentligt städat på ett tag genom att vi har hållt på och renovera. Men du vart det tipptopp här hemma. så himla skönt. Sen tog jag mig en shoping tur vad på ikea och upp till gränby. Shopade lite små piff till vardargsrummet och en dörrmatta.

Sen monterade jag även i hop pallen och skohyllan som vi köpre på Mio möbler i måndags. Nu e det bara hatthyllan kvar och montera som ska upp på väggen. Men det får vi ta till helgen.

Så nu är det nästan helt färdigt här hemma. Bara hatthyllan som saknas och lite färg i köket men färgen i köket får vänta lite till nästa lön.

Men i tisdags kväll så koplade vi in vattnet till diskmaskinen och drog en skarv slad till den så ny funkar den oxå. Bror kommer på söndag och ska försöka hjälpa oss att dra en elkabel i kanalen så vi får ström till diskmaskinen.

Någon som är duktig på det och har lust att hjälpa till på med de????


Idag blir det att åka till skolan till 12 för att ha seminarium fram till 15. Hoppas att det kommer att gå bra. Sen blir det hem och fixa middag och sedan plugga. Ska fixa mina kompliteringar som ska vara inne i morgon.


Ha en toppen dag


Vecka 5

Måndag morgon och en ny vecka med nya utmaningar. Sitter hemma just nu och har ätit frukost och fixat mig för att åka till skolan. Min vecka kommer att typ se ut då här.

Måndag:
Föreläsning 10-12
Tenta plugg
Nya soffan kommer

Tisdag:
Umgås med Fia. Med lunch och besök på RB
Tenta plugga

Onsdag:
Tentaplugg
Stallet


Torsdag:
Litteraturseminarium
Stallet

Fredag:
Tenta plugg

Lördag:
fasters älskling döps.
Ev utgång

Söndag:
Plugg dag.


Med andra ord så kommer min vecka att bestå till stor del av pluggande men så är det när man har tenta om två veckor.

Ha en härlig måndag nu ska jag ta och gå till bussen.


Älskar dig mitt hjärta


Älsklings vovven 1år

Idag fyller världens sötaste lilla Vovve 1år. Lilla Roy. Men han är inte så liten längre.
Grattis!


Första gången vi träffade lilla Poy. Den 28/2-09


Andra gången vi träffade våran lilla äskling.


Lilla Roy 8 veckor. När vi hämtade hem honom


På väg hem den 4 april. Nyfiken redan som liten.


Äntligen hemma. Lite tröt efter bilresan hem



På upptäcks färd i maj


Hemma på gården och busar


Första gången roy badar. Vatten är jätte roligt


Roys födelsedags middag


Roy på sin 1-års dag


GRATTIS LILLA ROY


Pluggdag

Idag har jag tillbringat större delen av tidenf ramför datorn med att skriva hemtenta. Nu tror jag att den är färdig eller det känns så i allafal. Ska be mamma läsa den nu i kväll när vi åker till dem för att se vad hon tycker. E den bra så är det baara och skicka in den. Men vi får se.

Nu i kväll blir det söndags middag hos mina föräldrar alltid lika trevligt.

Annars så veckan som kommer blir nog väldigt lung. Har en föreläsning och ett seminaium i veckan. Annra blir det att tenta plugga. Och på tisdag så ska jag träffa världens bästa Fia vi skulle luncha och hälsa på på RB.

Annra så i morgon sak vi hämta våran soffa som har kommit och göra färdig här hemma det ska bli så himla skönt att få en soffa nu och så att det blri färdigt.

Kankse dax att bjuda hem svärfar så att han får se hur det blev eller rättare sagt översaka honom, Han vet inte om att vi har gjort om här hemma. Ska bli spännande och höra vad han säger


Lördagen den 6 februari......

Idag började jag dagen med att gå med mamma och pappa ut o stallet och mata alla djur. Mysa med hästarna och lilla tiger. Hästarna fick gå ut vid 10-tiden. Blir inte så lång dag i hagen idag dem måste komma in vid två-tre tiden. För att vi ska åka iväg på 50-års kalass. Så alla djur här hemma på gården kommer att få middag tidigt i dag pga kalass. Vi ska åka till brors svärföräldrar. Hans svärfar fyllde 50 igår.

Men nu har vi ätit en riktigt stor frukost. Gott. Nu ska jag ta och sätta mig och försöka få färdig hemtentan. Hoppas att jag blir färdig idag det skulle kännas så himla skön. Så att man kan ta sikte på salstentan som är om ca två veckor.

Hoppas nu får en toppen dag där ute idag. Vad ska ni hitta på idag?

Kramar

Hittar ingen motovation

Undrar var min motivation har tagit vägen? Ända sen skolan börjar har jag kännt att jag inte riktigt har kommit igång med pluggande. Allt går liksom på halvfart. Jag är inte speciellt motiverad att sätta mig ner och plugga. Förra terminen var jag jätte motiverad läsat och hade mig allt gick toppen bra. NU läser jag det jag ska och skriver det jag ska men det går inte fort och inte med så mycket glädje heller.

Men jag vet inte det kanske hänger ihop med att jag kuggade omtentan och så fick jag idag att jag skulle göra kompliterande uppgifter på min miniraport. Så kännde som en liten motgång nu. Men jag vet inte om det beror på de eller om det är något annat.

Sitter just nu och ska skriva min hemtenta. Jag har suttit snart tre timmar och srkivet 2000 teckan av 8000 teckan. Men det går väldigt långsamt framåt. Jag som tyckte att jag hade allt så bra ned skrivet i kladden och i huvudet men icke sa nicke. Det var nog inte så bra eller så är det bara mitt huvud som inte vill vara med just nu.
Men det är bara att bita i det sura äpplet och fortsätta är glad att den inte ska vara inne förs en på söndag så än har jag lite tid kvar på mig och skriva den.


Annars idag så har jag varit i skolan en stund på morgonen har Workshop vi jobabde med att bygga hemsidor. Riktigt roligt men lite komplicerat oxå.
Efter skolan hämtade mamma upp mig och vi åkte hem till fjällnora. Vi stannade och handlade lite inför kvällens fredags mys oxå.
Johan kommer ut till mina föräldrar efter jobbaet så blir vi här i kväll och i morgon. Mysigt värre.



När allt känndes botten förut idag så fick jag ett sms om att våran soffa hade kommit. Så att vi kan hämta den på måndag. Blev jätte glad den kom två veckor före beräknad leverans. Ska bli så himla skönt att få hem soffan så att det blir fördigt hemma. Sen så satt jag och kollade efter nya hallmöbler hem och hittade faktist både sko hylla och hatt hylla på mio i samma serie. Jag tyckte dem var jätte fina. Hoppas bara johan tycker det oxå.

Nu ska jag bege mig in i hemtentans värd.

Ha en mysig fredag
Kram på er Alla

Ny dag och nya utmaningar

Igår var verkligen i blä dag. Känndes som om inget gick som jag ville. Men idag känns det bättre men funderar fortfarande över tentan. Ska bli skönt när man får hämta ut den och se hur många poäng det var jag missade med. Hoppas jag kan hämta ut den i morgon. Det skulle ge mig lite ro att fokusera på det andra som ska in i denna kurs.

Nu ska jag fara iväg till min älskade mammas jobb och sen ska vi åka och äta lunch. Ska bli mysigt. Mamma frågade igår om vi skulle äta lunch tillsammans när jag ringde henne och berättade om tenten och tårarna bara rann.

Så nu har jag fixat till mig så att man kan vissa sig ute.
Sen när jag kommer hem så ska jag försöka att skriva färdig hemtentan. Har nu bestämmt vilka frågeställningar jag ska skriva om och det känns skönt.

Kram

2 St Wallande filmer

Wallander - Läckan

Ystad drabbas av allt fler välplanerade och spektakulära rån mot värdetransporter, där bilar sätts i brand, motorvägar spärras av och stora miljonbelopp försvinner. Aspiranterna Isabelle och Pontus, råkar befinna sig på precis rätt plats och tar upp jakten, som slutar med att Pontus tas till fånga. Kurt Wallander och hans kollegor jobbar på bred front och får upp ett spår som leder till Sven Adelgren, en äldre vän och före detta poliskollega till Wallander, som nu arbetar på Seceuro som ansvarar för flera av de rånade transporterna. Under tiden arbetar Svartman med ett fall där en orienterare mördats någonstans ute i skogen. När Svartman senare enligt en upphittad orienteringskarta följer i orienterarens fotspår trampar han rakt in i lejonkulan och är nära att själv gå samma öde tillmötes.









Wallander-Dödsängeln

n gästspelande kör av unga kvinnor gör succé på premiären i en landsortskyrka utanför Ystad. När en av medlemmarna, 18-åriga Miranda Dahno, försvinner spårlöst från skolan där kören bor kallas polisen snart in. Till en början tyder det mesta på att Miranda har gett sig av frivilligt - men snart hittas spår som pekar på motsatsen. Den spännande jakten på både offer och gärningsman leder Kurt Wallander, polisaspiranten Isabell och deras kollegor mot flera personer som har stått Miranda nära. Och mot insikten att gränsen mellan kärlek och hat kan vara hårfin.










Jag tyckte att båda filmerna var bra. Men dem är lite sega. Dom lite äldre Wallander filmerna tycker jag är bättre det är händer lite mer i dem. Men är man som jag och gillar svenska deckare så tycker jag att man verkligen ska se dem.


Har lånat bilder och text från Cdon och filmklippen fårn Youtube


Skit dag!

I dag är det en riktig skit dag enligt mig. För de första så försova jag mig i morse så jag missade bussen och fick ta bilen till skolan. tur att man har den möjligheten.

Sen så har jag gått i skolan i 45min idag. Vi började 8,15 och gick till 9.00, Borde vara förbjudet att lägga så korta ledktioner när man bara har den. Det var en förläsning och vi tittade på en film från 1930-talet. Första gången som jag höll på att somna på en föreläsning. Men men drack lite drick yhogurt på vägen hem och det skulle jag inte ha gjort. för när jag kom hem så spydde jag som en räv. Den måste verklige ha varit dålig men den smakade inge konstigt eller datumet hade inte gåttt ut. Men nåting konstigt var de

Så jag bäddade ner mig is ängen och kollande på film och sedan sov jag en stund.

Sen fick jag ett SMS av Emilia om att vi hade fått resultaten från omtentan. Skyndade mig in på pingpong för att kolla men icke sa nicke jag klarade inte tenten denna gång heller. SÅ nu har jag en rest som släppar efter mig. Blev så otroligt ledsen när jag såg att jag fick underkännt. Men jag vet inte hur många poäng jag missade med. Får se det är jag hämtar ut tentan hoppas jag kan göra den på torsdag när jag är i skolan för  en föreläsnning,

Så min dag som skulle ha varit en bra dag med att skriva hemtenta och så blev en hel dag i sängen under täcket och där tänker jag stanna tills i morgon. Får ta nya tag och skriva hemtenten i morgon.

Tack alla för dem fina komentarena och tankar jag har fått av er under dagen på sms och Fecebook. Dem värmer verkligen.


Nu är jag tillbaka på banan.

Har varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen. Men den har kommit i andra hand ett tag nu. Men nu ska jag försöka ta och ändra på det

Det har hänt en hel del saker sedan jag skrev sistt men tänkter intta berätta om allt.

Utan i helgen så firade vi min älskade bror som fyllde 26 år i fredags och så i lördags var vi bjudna hem till honom och hans familj på lite fika myckat trevligt. Sen på kvällen åkte vi ut på landet till Johans bästa kompis Andreas och hans tjej ida. Dom bor verkligen långt ute på landet.

I söndags så jobbade jag och sen så var vi och tittade på musikdirekt

Musik Direkt.......

Musik Direkt - Sveriges största musiktävling
Musik Direkt är Sveriges största och bredaste tävling för unga musiker. Här är det fritt fram för alla mellan 13 och 19 år. Rockare och spelmän, jazzsnubbar och operadivor. Popnissar och rappare, violinister och vissångare. Alla är precis lika välkomna. Nästan femtusen ungdomar brukar delta när tävlingen rullar igång på hösten. Från Norrbotten i norr till Skåne i söder.

Erik Grönwall (vinnare idol 2009), Sabaton och Abalone Dots gjorde det. Laleh och José Gonzaléz gjorde det också. Cardigans gjorde det en gång i tiden. Amanda Jenssen gjorde det alldeles nyss. De har varit med i Sveriges största tävling för unga musiker – Musik Direkt!


I Söndags var jag. Johan, Johans farmor och pappa samt Nathalie och tittade på Musik rirekt det var deltävlig två. Johans lillebror, som Natahlie är tillsammans med.
Dessa band/personer var med och spelade

Clara Lindsjö
AndrÈ
Sofia Qvarfort
Joke
Twilight District
TwitcH
Red Snow
Unit Six
Bizarre Guitar
acidiun
Ulrika Nettelblad

Alla var verkligen jätte duktiga blev väldigt imponerade av dem. Björn spelar i Twilight District dom var väldigt duktiga, Men tyvär så gick dem inte vidare.

Men i mina ögon så var dem bäst


RSS 2.0