Garttis !!!

Grattis Min Älskade Store Bror På 25-Års Dagen.
Älskar Dig
Puss & Kram









Stan med mamma, pressent till bror mm

Jag gick upp rätt så tidigt idag var uppe vi åtta tror jag hon var. Sen ringde mamma och berättade att hon måste lämna bilen på verskdan vinrytertorkarna hade gott sönder. Så jag hämtade upp henne vid halv elva vid verksdan och sedan åkte vi ner på stan. Köpte pressent till min bror. Hoppas att han kommer bli glad. Kan tyvär inte skriva det här i fall han går in och läser.
Sedan käkade jag och mamma lunch nere på ahlbergs åt en super god kyckling och skinksallad mycket gott. Köpte även med mig en till jobbet. Glömde ju matlådan.

Sen på jobbet har det varit en tung dag. Vi har en lite flicka som kommer att bli en liten ängel eller om hon inte redan är det. hon har varit sjuk länge och nu kan läkarna inte göra mer. Du kommer bli världens finaste ängel gumman.
Får se vad som säg på jobbet i morgon.

Men annars har kvällen på jobbet varit helt ok väldigt lugn och skön. Men jag skulle stanna en liten stund för att kolla av att det funkade med deligeringar och så och att presonalen kände sig säker på det som ska göras och så. Så Eva-Lotta började göra lite mat och så där så vi kunde frysa in. men hon öppnade ungslckan ochs en fick den stå öppen. och då lcykades vi få igång vårat brandlarm. Jisses vad det lät ajajaj så ont det gjorde i mina öron. Men vi var snabba att ringa så brankåren kom men inte med blåljuset. tråkigt nog var det inge snygga branmän som kom. Vi som trode att nu ksulle vi få se lite snygga killar men icke sa nicke. men dom skratade lite och vi pratade lite med dom. Dom var glada över att det inte brann hos oss. som dom gjorde det som skulle och önskade oss en trevlig kväll. och skoja och sa vi kommer tillbaka när maten är klar. Men det som var helt otroligt var att inte ett ända av barnen vaknade alla sov vidare hur gott som helst.

nu sitter jag hemma i soffan och varvar ner lite så att jag kan sova. Joahn har redan gott och lagt sig sedan länge han sov redan när jag kom hem vid 22.30 men han vaknade till och vi pratade lite men nu sover ahn så sött. Han är så himla söt när han sover.

I morgon blir det upp tidigt sak träna vid 10.00 så borde igentligen krypa ner till sängen men det blir om en stund.

sov så gott alla sötnosar puss å kram

Jobb Helg

Denna Helgan har gått åt att jobba. Jag jobbade kväll i lördags och dag idag. det har varit rätt så lungt på jobbet i helgen. Barnen har varit lite förkylda och små sjuka. Men igår vart jag lite små sur hade räknat med att kunans luta tidigare så att jag kunde ha åkt med till johasn storebror som fyllde år. men av olika anledningar sp gick inte det vilket kännde slite surt. men men sånt som händer.

Idag har jag köpt mig en ny kalender för att  jag hällde ut min kaffe kopp över min nuvarande idag på jobbet. Så himla klantigt men men inte mycket jag kan göra. Hittade en fin på Gallerix för 79 så helt ok.
Sen har vi varit ute och handlat lite. vi var till biltema och till coop. Nör vi kom hem somande jag på soffan så himla tröt. Vart lite piggare när jag vaknade. Fixade lite maf och hängde upp tvätt och lite så.

Sen fick jag en underbar rygg massage av min älskling tack så himla mycket för de.
Nu ligger jag bara och slappar i sängen inget bra på tv. Så himla tråkigt.

Träning och Städning....

Idag har jag varit ledig.Mycket skönt. Tog en liten sovmorgon sedan pakade jag tränings vsäkan. Sen åkte jag till F&S till 11.30. skulle gå på ett Core pass. men jag kom under fund med att det är verkligen inte min typ av pass. Det är för lungt jag kände jag måste ha mer fart och fläkt. Men visst meningen med passet är jätte bra. Meningen är att träna upp bålen och bäckenbotten. Sen tog jag en skön dusch och sedan hopp in i bilen och åka hem. Väl hemma lite lunch och sedan fastnade jag framför tven en liten stund. Sedan vart det fart här hemma. städade och tvättade och plockade undan här hemma. Så nu är det jätte fint här hemma. har satt på lite lugn musik. och väntar på att Johan ska komma hem. Det blir verkligen så mysigt när man tänder ljus.

Jobb och Träning

Har jobbar dag i dag. Började 06,30. Var medecin ansvarig ida. Så jag började i vårat piller rum. Sen tog jag hand om våra lilla pojke som skulle vara hemma idag. Han var jätte tätt och jätte rolslig och väldigt tung andad. Haft högfeber coh så. Så vi har pysslat med honom. Men allt efter dagenhar gått så blev han sämre och sämre. Och när jag gick hem så hade man beslutat att han skulle till sjukhuset.
Men annars idag på jobbet har jag och A-K Haft personlig överenskomelse med ett av vår kontaktbarns mamma. Och det gick jätte bra. Mycket givande möte.

Efter jobbet så tog jag tränings väskan och gick till fyrishov för att simma lite. Mycket skönt. Dte var väldigt lite folk så det var så lungtt och skönt. Riktigt skönt att simma rensade verkligen huvudet när jag simmade. sen slutade jag med en lååååååång stunf i bubbel pollen. Så skönt och av kopplande.

Nu ska jag straxs ta och bya om och hoppa ut till stallet och mina älsklingar som vill komma in och så lite krubb,

Fredag till Tisdag

Ja uppdateringen har inte varit den bästa under helgen.
Men min fredag var helt upp och ner. Den var väldigt jobbig känslomässigt.
Vi har haft bar på jobbet som har varit jätte dålig så dom trodde inte skulle över leva. Men nu är läget mycket bättre och det känns jätte skönt.
Sen har jag en jobbar kompis som har det jätte tufft. Hon var med om något jätte hemskt i fredags. Hon var med om att hennes bästa kompis kille hängt sig. Hon ringde och berättade precis innan hon skulle gå på sitt nattpass. Så det vart rätt struligt på jobbet med vi löste det på ett jätte bra sätt. Gumman du har funnits med mig hela helgen och du finns fortfarande i mina tankar. Finns här för dig.

Lördag ovh söndag var jag på fjällnora och jobbade. Kul att jobba där igen och skönt att tjäna lite extra pengar. Det behövs alltid. Mycket folk var det oxå. Så mycket att göra och det är kul. Men kassorna stämmade inte riktigt mycket strul, Men vi löste dem till slut. Vi fick slå två kloka huvuden ihop.


Men i lördags kväll var jag och min älskade på bio. Vi såg wallande-hämden. den var jätte bra och det var ur mysigt att gå på bio. Mend et känndes konstigt att gå på bio utan cola och popcorn. men sånt får man hoppa över när man vill gå ne ri vikt. Jag har gått ner 4,8 kilo sedan nyår så jag kännser mig stolt.

Måndag och Idag har jag jobbat kväll med ett av mina konakbarn på jobbet vi har haft ur kul och gjort en massa roliga saker.
jobbar även dag i morgon. så ska taoch krypa till sängs snart.

Natti  Natti

Jobb:)

Idag har jag jobbat dag. Så upp 05.15 åkte till jobbet vid 06.00. Det var jag och fia som jobbade idag.
Jag hade medecin nykeln. Så vi tog upp två utav tre barn. Det tredje barnet var redan uppe när vi kom.
Dom åkte vid skolan vid åtta tiden. Fixade lite på deras rum sedan åt vi fukost och pratade.
Lena jobbade även idag oxå men hon hade baf så hon var på kontoreet.
Efter frukosten så satte jag mig med socialdokumentation och fia hjälpte Lena.
sen käkade vi gemensam lunch mycket trevligt.
Sen kom kvällisarne A-k och Peter rapade till dem. Och sedan gjorde jag klart så jag jobbade till halv fyra idag istället för halv två.Men får sluta tidigare än annan dag.

Kom hem fixade och plokade lite här hemma. Nu har jag lagat, Gjorde gotländsköttgryta med potatis och sallad. och nu kom johan hem så vi ska väl ta och äta lite nu. Innan han sak iväg igen

hej så länge

Måndagen den 12 januari 2009

Idag har jag inte gjort så mycket. tagit det lungt och tog en skön sov morgon sen har jag varit i stallet och sen varit och träffat en tjej kompis satt nere hos henne och prata en stund. Sen så har jag fixat i ordniong gäst rummet hemma hos mina föräldrar. det e mitt gammla rum. Så det vart jätte fint. det e ändo jag som kommer att sova där för de mästa men nu känns det som ett gäst rumm och inte mitt gammla rum. Jag brukar sova över hos mina föräldrar på helgerna ibland när jag inte orkar åka hem efter kvällsmatningen istallet och ska ändå tillbaka och morgon fodringen.
Sen så hjöpte jag mamma och pappa och fodra alla fåren och sen myste jag med hästarna. Det vart många morötter idag. Mumms tycker dem.
Sen hjälpte jag mamma och pappa och packa lite kött som vi hade fått hem.
Men nu e det skönt att vara hemma. så nu ska jag ta coh göra mig iordning för sängen.
Börjar jobba 06.30 i morgon så det blir väl att gå uoo vid 05.15.

Sov så gott alla mina sötnosar och ta väl hand om er.

Årets första 090109

Ja ha årets första lamm kom tidigt i år. Den tittade ut 090109. Vanligt viss brukar vi få våra första lamm i slutet på mars början på april. Men nu hade vi fått en tjuvparning men det kom ut en stor fint taklam. Och super söt e hon. hon har inte fått något namn än. Men baggen som går i den hagen är en stolt pappa,(fast det inte e han som e pappa) Och vaktar den lilla väl.


Lite bilder på lammet med mamma och en av våra stiliga baggar.













Hårfärgning och mysdag med vänner.....

Efter att inte ha sovit så mycket i natt av olika anledningar. Åkte jag ut till mina föräldrar vid tio tiden. För att hjälpa min mamma och färga hennes hår. Det vart jätte bra. Mamma vart väldigt fin i håret. Sen var jag upp och fottade lite i fårhuset innan jag åkte hem. Åkte hem och byte om och fixade till mig lite och hämtade johan. Sen åkte vi till susanne och kollade in lite grejor. johan sla hjälpa henne med nätverket hemma hos henne. Sen så åkte vi ner till Malin och hämtade upp henne och andreas. Först åkte vi till max och käkade lunch sen pc-city och sedan ikea. Jag köpte ben till sängen so¨m ska stå hemma hos mian föräldrar och runda plast burkar. Sen åkte vi och handlade lite frukt och grönsaker. Sedan hem och så kollade vi på film. Allt vad en tjej vill ha. Och sen fixade vi lite middag, Kyckling klubba med sås och Sallad och ris till malin och killarna. Sen kollade vi lite tv och nu sak malin och andreas ta och gå hem. Tack för i dag.

Wii Kväll.....

Igår kväll var johan mamma och hennes man här på ett glas vin och lite kaffe. och sås pelade vi Wii. Jätte kul att spela. Dom tyckte det var jätte kul att spela. Så vi skrattade en hel del. Sen vid nio kom Malin och Andreas och vi spelade lite mera wii allihopa. Sen gcik Johans mamma och man hem vid halv elva dom skulle ut med hunden en sista gång för natten. men vi fortsate ochs pelade. Så klockan var väl runt tio över tolv när Malin och Andreas gick. Och då hoppade jag och sambon i säng. SKönt att sova i stor säng igen. Älskar verkligen min stora säng.

Lite bilder från kvällen







Ny Säng... :)

Jaha då var det äntligen färdigt. Vi har pratat jätte länge om att vi ska byta säng och idag så vart. Vi har tagit min säng som har stått hos mina föräldrar och bytt ut vårna 120 säng. Så nu har vi en 160 säng här hemma, Vilket känns jätte skönt att ha en större säng. Jag tror att vi kommer sova mycket bättre nu.
Sen så åkte jag och Johan och tvättade bilen det tog en evighet, Men sedan åkte vi till min bror och hämtade ett tv spel.
sen åkte vi till ikea och köpte nya lampor till sov rummet och sedan lite glödlampor.
Nu e det så himla fint här hemma.


Våran Nya Säng och våran lilla sötnos Miranda






Våran expedit i sovrummet





Lite fina ljus i sovrummet






Möblerat om.....

I morse så började jag att plocka lite i vårat sovrum. det slutade med att jag möblerade om där inne. och i mrogon byter vi säng. från våran 120 säng till en 160 säng. Det känns väldigt skönt att få lite mera plats i sängen.  Sen så har jag städat och jort toppen fint här hemma. Så det var såf int när sambon kom hem från sin praktik. Han vart jätte glad och tyckte det var jätte fint. Det vart ju lite omgjort i vardagsrummet oxå.

Jag är så nöjd med ommöbleringen

Lunch med tjejerna...

Idag har jag varit nere på stan och käkat lunch med mina bästa tjej kompisar. Linnea och Malin det var hur trevligt och mysigt som helst att träffas och prata. jag och malin träffas ju jätte ofta. men Linnea bor i stockholm och har pluggat till SSK men e färdig nu. Så tyvär har det blivit så att vi sätts på ett tag. men nu vart det va.
Men Lilla Nean ska ha bebis i maj vilket ska bli så himla kul hon hade verkligen världens finaste mage. men hon har haft dte rätt jobbigt. Och sen fick vi veta att hon och sin Nicklas ska gifta sig vilket e hur kul som helst. Önskar er all lycka till i framtiden.

Tack tjejer för en underbar lunch och fika. Och lycka till med allt.

Älskar er

Sirius mot Hammarby

Jag började dagen med att åka till jobbet. Jag började 06.30. kollade när jag kom till jobbet om jag skulle kunna sluta en timma tidigare och det var inga problem. Så jag slutade vid halv ett och då bytte jag om snabbt och åkte iväg till studenternas. Möte upp mamma,pappa och min bror där. Och vi gick på Bandy sirius moy Hammarby. VI har varit på Sirius tre senaste hemma matcher och det har varit jätte mysigt alla tre gånger, I dag möte dem Hammarby och dom vann med 5-4. det var en bra och spännande match.
Efter matchen åkte vi till min farmor och firade hennes födelsedag med lite fika. Mycket trevligt.
Sen åkte jag hem. till johan och han var ite på så bra humör han har inte mått så bra idag. Pga att han har jobbat så mycket o helgen och sovit dåligt. och så klart gick hasn dåliga humör ut över mi. men gäller inte att ta åt sig.
Men jag fattar inte varför det e så att man själv måste typ göra allt här hemma för att få det gjort.
Hur e det hemma hos er?
Nu sitter jag och slö kollar tv och vet inte vad kvällen kommer att ta vägen.
I morgon jobbar jag bara mellan13-15 ska på kurs om trak i morgon.

Idag har tre killar namnsdag och dom är Kasper,Melker,Baltsar.Grattis till er.


Puss på er alla

Måndagen den 5 januari

Idag har jag varit med mina föräldrar och framor på thuns. Jag hämtede min Farmor vid 10 i morse sen så åkte vi och fika hos mina föräldrar sen åkte vi till Thuns. Vi skulle köpra födelsedags pressent till farmor. Hon skulle få ett par varma och bra vinterskor. Så då var det bäst att hon fick vara med att bestämma och känna efter vilka var bäst. Så det vart jätte fina bra skor. Och hoon vart jätte nöjd.
Själv köpte jag mig två nya mössor en till stallet och en som jag kan ha annars. Jätte fina båda två. Vardags mössan är vitt med en grön snöflinga på och stall mössan är mörk blå med en stor hund tass på. Jätte sköna båda två. Och sen så köpte jag lite nya snygga trosor. Lite boxer variant på dem spuer snygga var dem. Har ett par sedan innan och dom är ur sköna. Perfekta att ha när man tränar. Sitter verkligen där dom ska,
Sen så hittade jag ett par jätte häftiga skidbyxor dom var svart och grön rutiga super fina. Dom var på rean så jag fick dem av min snälla mamma.
Efter en shopping tur åkte vi hem och fikade lite. Sen skjusade jag hem farmor och åkte hem. Tyvör så hade jag en liten despyt med min käraste idag när jag kom hem. Men den gick över rätt snabbt och vi blev mysiga vönner igen.
Sen åkte vis och handlade. Det vart kyclkling och bacon sallad till middag. Det var  superduper gott. Som tur var vart det kvar så jag får ha det i matlåda i morgon i morgon.

Och nu sitter jag och kollar på en timmes samandrag från Gloden internation Horse showe. Ett mycket kul program. Det e så kul och titta på det igen. Man får samma känsla i kroppen som man fick när man var där och kollade på de.


Lite Om Thuns för alla er som inte vet vad det e för något.


Albert och Anna Thun kom från huvudstaden till Faringe. Faringes nedlagda mejeri utgjorde en bra bas för deras tillverkning av industritrasor. I början av 70-talet startade de en försäljning i källaren där de sålde begagnade militärkläder m.m.

1971 flyttade de från källaren till nya större lokaler. Sortimentet utökades och det begagnade försvann efterhand helt.

Idag efter 12 utbyggnader har vi en butiksyta på 3.000 kvm. 

Vi säljer kläder och skor till hela familjen samt gardintyger, hemtextil, leksaker, husgeråd och presentartiklar. 

Vi har cirka 250 leverantörer och köper in varor som alla andra butiker men: 

Tack vare att vi ligger på landet, och inte har samma lokalkostnader som i stan, kan vi hålla lägre priser.

Många kända märken såsom Vero Moda, B-Young, Street One, Esprit, Mexx,Jack & Jones, Selected, Rappson, Lapidus, Lyle & Scott, Fred Perry, Adidas, Puma, Quicksilver, Exit,  Name It, Ten Points, Ecco, Sköna Marie m fl.

Vi är ca 40 personer som arbetar här, (inte samtidigt, men totalt) och det är fortfarande ett familjeföretag som drivs av Albert och Annas barn och barnbarn.



Dagensnamn namsdags barn är Hanna Och Hannele. Grattis till alla er som har dessa fina namn.

Många minusgrader.... Burrrr

Idag när jag skulle åka till jobbet var det 15 minusgrader ute. det var jätte kalt. Som tur var hade nästan inte hunnit blivit någon is på bilen efter som att johan kom hem vid tre i natt från jobbet. Så det var skönt att slippa stå och skrapa i kylan.
Först skjusade jag JOhan till jobbet sen åkte jag och jobbade. Var en liten halv lustig k'nnsla på jobbet idag. Ett av våra barn som vi har hos oss. har sgat upp sin vistelse och ska sluta vara hos oss på kortids. Jag tycker väldigt mycket om detta barn och har jobbat mycket med detta barn. Men nu slutar hon och det känns väldigt tråkigt. Puss på dig hoppas att du får det bra i framtiden nu.

Efter jobbet så åkte jag ut Till mamma och pappa och stallet. hjälpe dem med lite grejor sen fixade jag hästarna och hjälpte till med fåren jag fixade vatten åt dem alla. Det har ju frysit i fårhuset. Pga alla minusgrade så nu får man bära vetten hinkar. det funkar helt ok med det tar som sagt mycket längre till.
När vi var lagom isbitar allihopa så gick vi in och tinnade upp. Tände en väldigt mysigt brasa och drack lite glögg. Sen gjorde jag och min mamma hemma gjord pizza mycket gott. älskar när mamma gör pizza.Sen sat vi och pratade lite sen åkte jag hem. Och där hade det blivit 19 minusgrader. Uppe vid stora vägen 5 km från mamma och pappa var det 22 minusgrader och hemma här var det 17 minusgrader. Väldigt kallt

Trots brasan och glöggen kännde jag mig inte riktigt varm och efter en eftermiddag i stallet så luktar man lite häst och får. Så väl hemma började jag med att värma upp mina kalla fötter med mina super sköna värme tofflor. Som ajg fick i julklapp. Sen efter en stund i soffan och pratat lite med joban. Spolade jag upp ett väldigt varmt bad som jag hoppade ner i. Sså nu ligger jag i sängen varm och ny badad. Ska ta och sova nu. tråkigt att somna ännu en kväll ensam johan är ju och jobbar i natt oxå kommer väl hem frunt tre fyra nånting.

Sov så gott alla mina sötnosar



Dagens Namn är Rut. Grattis till alla er.

Fredagen den 2 januari

Det gick jätte bra och jobba. Kändes väldigt skönt att komma in i vanliga rutiner igen. Jobbar kväll i morgon med. Har inte gjort så mycket mer än att jobba idag. Jag tog det bara lungt på förmiddagen fixade matlådor och lite så. Sen jobbet vid ett tiden och kom hem vid halv tio. Fixade matlåda till joahn som hade glömt bort att han behövde de tills i morgon.
Nu e johan på fyris hov och jobbat. Själv ska jag ta  och sova nu fick katten i sängen så nu ska vi sova.

Natti Natti


Dagens Namn

Är Svea. Grattis till alla er som heter Svea.


Ska snart åka och jobba....

Ja ha då var det andra januari då. Och min semester är slut har inte jobbat sedan den 18 december. Har varit jätte skönt att få varit ledig. Jag har verkligen behöft de. Bara tagit det lungt och varit med mina nära och kära.
Det känns jätte bra att åka till jobbet och börja jobba igen. Tror det e små tjejerna som är inne i helgen och då är det verkligen fart och fläkt på jobbet. Får hoppas att jag får jobba med min lilla hjärte töss. Jag e ju kontaktperson och vi ska snart ha möte om henne så måste nog uppdatera mig lite när man inte har jobbat på ett tag. Utvecklingen kan gå fort för dem och ibland händer det ingenting. Men innan jag gcik på semester hade hon börjat göra en massa framsteg så vi får väl se. Kuk att jobba ska det bli. Hoppas det är några roliga jobba kompisar på jobbet idag. Det e ju så att vissa jobbar man bättre med än andra.

Sen så e det idag som jag ska börja min nya diet så nu har jag gjort en jätte god salladslåda med grönskaer och lite frukt ska äta de tillsammans med köttfärsröra. Så nu hoppas jag verkligen att jag kommer att nå mitt mål. Men det e oftast så när jag har bestämmt mig för något så blir det så. SÅ rätt mat och en massa träning ska det väl gå vägen.

Nä nu ska jag fixa mig i ordning innan jag ska åka.
Ha det bäst andra dagen på nya året

Lite Bilder Från Juldagen

 Johans Söta Brors Barn





Lilla Busiga Elias


 Stolt storasyster



Evelina Spelar gittar med farfar

Nyårsdagen 1/1-2009 Årets första dag

Saker som har änt under 2000-talet

2000 
 Svenska kyrkan skiljs från staten.

2001
Sverige blir ordförandeland i EU för ett halvår.

En ny namnlängd antas i Sverige, vilken skall skapa ordning i den förvirring, som har rått i almanackan under 1990-talet.


2002
Euroland invigs. Euron införs i 12 av EU:s dåvarande 15 länder


2003

Veckelax kommun uppgår i Fredrikshamn.

Knivsta blir en egen kommun.

2004
Pieksänmaa kommun bildas genom kommunsammanslagning.
Pudasjärvi och Ylöjärvi i Finland får stadsstatus.

Resanderansonen för övriga EU-länder försvinner. Från dessa länder får man nu föra in hur mycket vin och sprit man vill till sverige. Från länder utanför EU kvarstår dock resanderansonen
.

Överbefälhavaren ersätts av Chef för försvaret.

2005
Joutseno i Finland får stadsstatus.

Kommunerna Saari och Uguniemi sammanslås med Parikkala i Finland


2006

HTU byter namn till Högskolan Väst.

Det politiska partiet piratpartiet grundas.


2007

Heby kommun överförs från Västmanlands län och Västmanlands domsaga till Uppsala län och Uppsala domsaga.

Rumänien och Bulgarien blir medlemmar i EU.

Tobaksskatten höjs.

2009


FRA-lagen beräknas träda i kraft.

Diskrimineringsombudsmannen inrättas i Sverige



Idag har det inte blivit så mycket gjort. Vi kom hem som sakt halv fyra i natt. Så vi sov ganska länge imorse jag gick väl upp nångång efter tolv hon var npg halv ett när jag gick upp sklle jag tro. Kollade inte så noga på klockan. Sen så satt jag och slappa i soffan typ hela dagen kollade på tv och bloggade. Tittade blandanat på vi bar i bullerbyn.
Sen plockade jag iordning lite här hemma och bäddade rent och så. Sen så nu har vi ätit lite middag det vart köttfärsås och pasta jätte gott,
Imorgon så  inleder jag  två veckor av kolhydratsfri kost. Som en rivstart på min viktnedgång. Jag har bestämmt mig att nu ska mina extra kilon som jag har runt midjan ska bort en gång för alla. Till midsommar ska dom vara borta.
Jag vet inte hur många kilon det ska bli utan tills jag är nöjd med mig själv och känner mig fin i en bikini då har jag gått ner tillräkligt. Så nu e det full fart som gäller.
Min mamma har utmanat mig lite hon vill gå ner 11 kg fram till midssomar. Och hon har sagt att för varja kilo jag går ner så får jag 100 kr. så det känns som en bra morot för mig. För då vet jag att jag kan köpa lite nya snygga klädder när jag har gått ner i vikt. Så ni får jätte gärna peppa mig och komma med bra små knepp och tips.

Men det jag känner mest just nu e att jag skulle hitta en tränings kompis som man kan gå iväg och träna med det är så himla mycket lättare när man e två än när man e själv. för då peppar man verkligen varandra.
Så finns det någon där ute som gillar att gå på spining och gympa så säg till så kan vi kanske göra sällskap.

Nu ska jag ta en duch och sen bara mysa i soffan framför tven. och njuta av min sistta kväll på semestern. Imorgon är det tillbaka till vanlig vardag. Det känns jätte bra att gå tillbaka och jobab nu. Längtar efter mina små söt nosarpå jobbet nu.

Puss å kram på er alla


Mitt 2008 :)

Januari: Jag började detta år med att vara sjuk, Jag jobbar kavr på regnbågen fick förlägning från 1/1-31/3. Jag skolade in en ny liten flicka på jobbet som jag vart kontaktman till. Hon är jätte söt och det har gott jätte bra för henne att börja hos oss. Även så bestämmade jag mig för att jag skulle gå ner i vikt så att jag började med att ära Gi-mat.
Farmor fylde 82 år och min bror fylde 24. Och mormor började bli väldigt dement så det gjordes en minnes undersökning.
Johan lilla brorson döptes den 19 januari i årsta kyrkan. det var ett litet dop med bara den närmsta släkten. Han var så himla snäll under hela dopet och fikat. Tränade på duktigt under hela Januari.


Februari:  Mormor ramlar ur sängen på hennes boende och bryter båda överarmen och höft leden. Det var den 8 frbruari. Mormor blir inlagd på 70e2. mormor opereras för höften. Överarmen kan dom inte göra npgot åt och dom vågar inte ha en sövd allt för länge pga hennes höga ålder. Så det är väldigt osäkert om hon skulle klara operationen eller inte men det gör hon och får komme hem efter en vbecka på sjukhuset. men hon är långt ifrån sig själv. Vill bara sova inte sitta uppe.
Är på en annställnings interjuv för personlig assistent. Jag fick de jobbet man tackade nej till detta.
Vi var på ålands kryssning med smulan som fyllde 20 vilket var hur kul som helt en hel oförglömlig dag.
Slutade jobba extra på UKK. Var på lite utbildningar på jobbet kul och intressant. Sen var jag in och jobbade lite extra på mitt gamla jobb stenkolsvögen. Kul att komma och träffa mina gamla arbetskamrater och boende.
Andreas, Annah och fredrik fyllde år.


Mars:  Min Älskade mormor dör den 25mars detta år. Det är en jätte jobbig tid. Jag älskade min mormor otroligt mycket. Hon dog en stillsam död. Hon hade bestämmt sig för att hon ville inte leva länge. Hennes kropp orkade inte med längre. Hon hämta sig alldrig från operationen. Och höft frakturen. Men personalen på hennes boende var helt fantastiska. Och tog så väl hand om henne. Tack alla ni som jobbade med min mormor den sista tiden på Olivens kortidsboende.
Så andra delen va Mars var lite jobbigt för min del.
Men mer i mars hände att johan och hasn kusin fyllde år så vi firade hem tillsammans hemma hos johans kusin det var mycket trevligt JOhan fick två biljetter till Björn gustafsson i födelsedags pressent som vi gick på i october, . Sen var jag på två anställnings interjuver den ena fick jag men tackade nej. ville inte jobba ensam natt på ett boede i skogen. Och den andra blev det inget av den tjänsten drogs tillbaka.
Öven denna månad var jag på en massa kurser på jobbet, Och sen så hade jag medarbetar samtal med min chef fick en massa bra kritik av henne och beröm så det känndes väldigt bra. I mars så köote jag 2st biljetter till Globen horse showe som är i november.

April: Fick förlägnig på mitt vikariat från 1/4 till 31/5. Började på en teckan kusr på jobbet som var 5 st onsdagkvällar på habeliteringen i uppsala vilket var hur kul som helst. Sen gick jag på lite fler kurser för jobbets räkning.
Sen åkte Svärmor och man till Thailand på 2 veckor semester så jag óch johan hade deras hun ett vecko slut i april. Mycket trevligt att ha honom här, Det blev många långa promenader. Fick ny förlägning på 85% 28/4-22/6

Maj: Vi hade planerings dagar på jobbet två stycken. Vilka var ganska givande. Sen var jag och malin på hennes systers studenskiva på BJ det var trevligt. Vi hade betes slöpp av djuren inne i stan. även nu i maj så tog lammningen slut. Både sköt och tråkigt är det när lammningen är slut. det blir så himla många söta lamm. Men det blir många och långa dagar i fråhuset under lamminingen.Men det är de värt när man får se hur dim skuttar och har sig när man släpper dem på bete. Det är en lycka som knappt går att beskriva. Vi var även på en vårfest och setfan och margareta. Mycket trevligt


Juni: Juni började jag med att hjölpa malina tt flytta till malmö. Hon har flyttat ner till malmö för att plugga. Så vi åkte ner med hela mlins flytt lass. Och hon flyttade in i ett jätte fint litet student rum nere i malmö. Så vi fixade med säng och så under tiden vi var där nere så den 4 juni styrde vi bilen hemåt uppsala igen. För att fira srudenter.

Student tider johans bror tar studenten och sedan malins lilla syster martina tar studenten. Och sedan en barndoms vän till johan tar studenten jocke. Så det vart en massa student firande där i början på juni mycket trevligt. Hade lite semester där i början på juni en helg.skönt att ha lite ledigt innan man ska jobba hela sommaren. Jobbade midsommar helgen på jobbet, Mycket trevligt vi var på fyris hov på midsommar friande på dagen sen så grillade vi och hade mysigt med barnen på kvällen på jobbet. Åt jätte god mat och hade det super trevligt. barnen fick vara uppe längre än vanligt och dom tyckte det var väldigt mysigt. Men väldigt tröta på midsommar dagen, JOhan firade midsommar med mion bror och sambo ute hos hennes föräldrar.
Vi firade även Evelina som fyllde 5år
ALexandra fylde 22 på midsommarafton. Förlågning på viket på 90% nu 23/6-12/10.
Den 12 juni kom Johans systers lilla dotter Cornelia. Stort grattis martin och martina.
Den 22 åkte jag johan, hans mamma och man smat lillasyster ida och zigge till Gotland på en veckas semester. Myrcket skönt. veckan på gotland inhöll mcyket kul saker vi åkte runt på gotland och kollade en massa saker. ruiner och raukar och mycket annat. Vi åt gott och hade det jätte bra. Det var en underbar vecka trotas att vädret inte var så himla bra men vi hade det bra ändå.

Juli:  Hände det inte speciellt mycket. Både jag och johan jobbade för högvarv. Så det vart inte så mycket tid för annat än jobba äta och sova under denna månad. Förutom att malin fyllde år hon fick en sockerkaks form av mig.

Augusti: Min bror har revoverat färdigt mormors gammla lägenhet och flyttar in med sin sambo.
Min mamma fyller år och min svärfar fyller år. Vi firar som båda. Mycket trevliga kalas. Mamma fick uggla biljetter i pressent så vi hela familhen med respektive var på konserrt en vacker lördagskväll. Och hade hur kul som helst. Mamma vart jätte glad över att vi gick.
Sen var mamma och pappa på semester på Gotland även dom så då var vi fåransvariga här hemma medans dom var borta. Sen fylde även Elias 1år den 30 agusti så då var vi på sommarkalas hos honom. Han hade blivit sås tor och presia lärt sig att ställas ig själv upp och gå med stöd. Vi var en helg i järsjö i början på agusti mycket mysigt där ute det är så himla fint där ute vid kusten. Och våran lilla Miranda kom hem till oss. Så nu har vi två underbara katter hemma.

September:  Den 24 firade jag och min älskade 4år tillsammans. Så helgen 27-28 firade jag och min älskling i Örebro på hotell. ´Vi var ute och åt gott på kvällen. Hade det hur mysigt som helst. Sen på söndagen så var vi till Gustavsvik och bade på upplevelsebadet. Vilket var hur kul som helst. Vart som barn på nytt. Hur kul som helst med alla gerjor som man kude göra och så. Så den helgen kommer jag alltid att minnas.

Oktober: Paulina fyllde 18. Var där på fika hon fick en utlands semester i pressent av sin föräldrar. 11 var vi på Björn Gustafsson Mfl på UKK vilket var huri kul osm helst. Min bror och sambo samt johasn kompis bosse förljde oxå med. Så vi åt middag här först innan vi åkte ner på stan. Vi hade två styckna planerings dagar på tallkrogen med jobbet. dom var hur bra som helst och vi sov även kvar. och på kvällen hade vi jätte trevligt och drak lite vin och pratade och skrattade massor. tycker verkligen om mina arbets kamrater.
Vi var ut ett helt gäng i mitten på oktober till Agersta och red islandshäst i tre timmar. Jätte kul och den dagen var det så himla underbart väder. Sen så fick vi våran certifiering på jobbet. Jag och en kollega hos oss har jobbat med kvalitetsäkring som alla andra kortids oxå har gjort så vi fick lite belöning för mödan. Vilket var hur kul som helst. så nu ksn vi säga att vi är bäst på det vi göra. Hade även medarbetarsamtal med min chef denna månad. Vilket gav mycket posetivt. Förälågning på vikariatet 13/10-31/12. Johans lillebror Björn fyllde 19 i slutet av oktober.

November: Jag fyllde 22 år det 8november. Jag fick klippning och slingor i pressent av mamma. Så jag klippte faktist av mig till axel långt hår. och gjorde blonda slingor det vart jätte bra. men visst sanar man sitt långa hår ibland. Men det ha växt ut en hel del redan nu.

Min födelsedag blev jätte lyckad och mysig. Hade lite släkt här hemma även delar av johasn släkt var här. mycket trevligt vi åt gott och drack gott och jag blev jätte uppvaktad det känders så himla kul. Var jätte nöjd med min födelsedag.
Sen så åkte jag till malmö den 14. tog tåget ner till malin och andreas hade en jätte härlig och mysig helg där nere. Med mycket skaratt och mys. åkte hem på måndagen sen.
Var på medarbetardagarna på fyrishos med föreläsare Carolin of Ugglas vilkat var jätte kul och sjunga med henne. temat på de Hela var kvalite.
Seni slutet av november så var jag och mamma på Globen horseshow vilket var jätte mysigt och härligt. Vi hade ne toppen lördag kväll i globen. Älskar att göra saker med min mamma vi får det alltid så roligt.
Älskar verkligen min familj. Tack för att ni finns här för mig.

December: Snön kom stannade ett kort tag. Med det kom mycket snö. Så mycket att jag och johan mamma och pappa vart insöade hemma hos dom i fjällnora. Väldigt mysigt att vara hemma hos dem med öppen bras och bara sitta och mysa. Så jag kom inte till jobbet den dagen Sen var vi på advents fika hos min svärmor och hos mon bror.
Tyvär så separerade johana pappa och sambo. Så det var ganska många turer runt de. Som var ganska jobbigt. Med om vi skulle flytta eller inte. Men det slutade med att vi bor kvar och johasn pappa flyttade till en jätte liten fin lägenhet. Så vi hjälpte honom att flytta precis innan jul.
Jul och nyår var helt underbara firade med famlij och nära och kär.
bror och sambon förlovade sig.Fick vata att flera kompisar sak ha barn.
Förlågning på jobbet fick jag oxå. precis innan jag gick på semester. 1/1-09-31/3

Detta var mitt år 2008. jag hoppas att jag får ett liak bra år 2009. Och att jag verkligen lykas gå ner i vikt så jag känner att jag får en bättre självkänsla. och trivs med mig själv. Gott Nytt år alla mina kära vänner.


// Enny


 


NYÅRSAFTON

Min nyårsafton började jag med att åka och träna ett Dans pass på Friskis och svettis i Ekeby. Lyckades så med mig malin oxå på passet. Hon fick det i julklapp av mig. Dans passen är alltid lika roliga. Mycket folk och bra rörelser. Idag hade dom satt in en extra ledare för att det var nyår och lite mer a folk. så man såg jätte bra idag. Sen en liten duchs innan hemfärd. Stannade och handlade lite innan jag åkte hem till Johan. Fixade lite lunch till oss så mös vilite i soffan och somnade en stund. Sen var det dax att nyårsfixa sig. Vi skulle till min bror och sambo på fyårsmiddag. Så vi tog bussen som gick 17. OCh sen böt vi på stan och åkte hem till dem. Det var mycket trevligt och god mat och gott och dricka.
Ett Extra stort grattis till Min älskade bror och hans Alexandra som förlovade sig i går på nyårsafton. Är jätte glada för eran skull.
Och till grattis till Linnéa och Niklas för att dem ska ha en liten bebis den 13 maj 2009 och till Nicklas och sara som oxå ska ha bebis med den 20 maj. Jätte grattis till er och hoppas att allt går bra för er. massa lyck önskningar.

Vi åt tacos igår och  satt och pratade efetr maten och hade det jätte trevlgt sen spelade vi lite Wii och hade kul. Sen åt vi efterrätt kladdkaka med grädde mumms så gott det var.
Sen hukflux så var det tolvslagt så vi klädde på oss och gick ut på balkongen och tittade på alla fyrverkerieer och drack champang. Gud så mycket fina fyrverkerier. amn sewr hela stan från min brors balkong det var så himla vakert.

Sen spelade vi TP Disny vilket var jätte kul vi spelade killarna mor tjejerna. det varta lika mellan oss. Kom i mål nästan samtidigt bara slagen efetr varandra. Sen började jag och sambon att ringa efter taxi då var väl klockan halv tre men vi fick verkligen inte tag i någon så jag chansade på att ringa till malin och kolla om hon var körduglig. och det var hon. så hon var så himla snäll och kom och hämta oss.
TACK SÅ JÄTTE MYCKET GUMMAN FÖR ATT DU HÄMTADE OSS. ÄLSKAR DIG

Skönt att komma hem och lägga sig vid kom väl i säng när klockan var runt halv fyra.

Måndag och tisdag.....

Jag och malin åkte till thuns på eftermiddagen. malin hämtade mig vid tre och så åkte vi.
Jag hittade två jätte finna tunikor en grå och en svart. Sen hittade jag underklädder en mössa, strumpor.
Jätte bra med lite nya underklädder. Men vi hittade inte riktigt dte vi ville ha. Så när vi skulle åka hem bestämmmde vi oss för att vi skulle åka till Kista Gallerian. Så vi tog bakvägen i almunge till arlanda och sen vidare till kista.
Hittade det ja ville ha där i allafal. Jag hittade en jätte fin svart tunika och sen ett halsband som jag skulle ha på nyårsafton. Sen efetr ett tags sjopping var vi väldigt nöjda så vi åkte hemåt mot uppsala igen. Stannade på coop så att jag fick köpa ny tvättställning för våran som vi har haft hemma har gått sönder.
Sen åkte vi till Kents och köpte Pizza och kekab. Mycket gott orkade doc bara halva pizzan och sen spelade vi Wii mycket kul. Och helt plötsligt kom min älskling hem myclket tidigare från jobbet än vad jag trode hans kulle komma. Mycket ttrrevligt så han åt upp min halva pizza. Sen spelade vi ens tund till och sedan var det dax för sängen.


Tisdagen började vi med att skjusa johan till jobbet han började vid 7. sen hem och fixa mig iordning och åt lite frukost sen tog jag bussen och möte malin på den så åkte vi ner på stan och shoppade lite. köpte strumpbyxor och en tröja och lite små saker, Köpte lunch på Cupido och tog mig hem. Det vart en sallad vilket var mycket gott. LÄnge sen jag åt Cupido sallad. Sen hem och plockade lite här hemma. Innan jag skulle åka och hämte johan från jobbet för att vi skulle till systemet. Innan jag hämtade honom så lämnade jag tillbaka  en kjol som jag fick av mamma innan jul men den var lite ite förliten så jag kunde inte ha den. Byte den mot ett jätte fint hårband till nyår och en färgpalet med ögon skuggor och lite så. Sen kikade jag in på kaphal för att se om dom hade något. SÅ hittade jag en sån där liten fion fest väska på rean så jag köpte den så nu hade jag hela min nyårs kläddsel klar.

Sen hämtade jag min älskade på jobbet och så åkte vi till grämby och gick på systemet. Gud så mycket folk det var men det gick rätt smidigt ändå. Köpte lite öl och cider och bubbel till nyår. Sen åkte vi hem och åt lite mat och sen så skulle vi gå på bandy. sirius mot gripen. det var trevligt men väldigt kallt. Sirius van. Vi gick med mamma och pappa.
sen åkte vi hem väldigt frysna och kröp ner i soffan och mös för att bli varma sen en varm ducsh och sedan hopp i säng.

RSS 2.0