Omtena

Äntligen idag så kom resultatet på tentan.
Det vart som jag hade på känn. Jag kuggade tentan. Så nu blir det att börja plugga för en omtenta den 8 januari. Känns skönt att fått svaret nu. Känns som om jag verkligen kan sattsa på hemtentan nu.
Har haft nån undermedveten oro som har legat och stört så där lite underytan.

Men men det e bara att bitta i de sura äpplet och ta nya tag.
Har ju sån himla tur att jag har så söt kursare Louise som erbjöd mig hjälp med att plugga om jag ville. Skulle även få låna alla hennes anteckningar och titta på. Så nu e det bara att hålla tummaran för att jag kommer att klara omtentan.

Men genom att jag har klarat allt annat inom kursen så kommer jag inte få problem med CSN i allafal och det känns ju väldigt skönt. Så mitt jullov börjar den på eftermiddagen den 8 januari och inte den 22 dec.
Men det blir lite jullov iallafal. Men jag ska verkligen ge allt nu och inte på mig något mer och jobba än dom två passen som jag har tagit på mig. Nu e det bara skolan som gäller.
Det är ju lite dubbelt det där. Helst av allt så skulle jag inte vilja jobba något under min studie tid och bara sattsa allt på skolan. Men jag måste jobba för att få det och gå ihop ekonomiskt samt att jag älskar att jobba som avlösare. Det är verkligen det bästa jobbet jag har haft.


Nu ska jag åter gå till min hem tenta efter en lite paus.


Ledarskap och Grupprocesser

Idag avslutade vi våran tredej del kurs inom AOU1. Nu är alla seminarium och föreläsningar klara för denna kurs.
Vi skrev en dugga i dag. det känndes ganska ok att skriva den. Så den blir sökert godkänd eller vi håller tummarna för det iallafal. Vill inte ha npgon rest.
Det är bara hemtentan kvar som ska skrivas. Har en hel del kvar innan den är färdig. Håller på att läsa boken som hela tentan bygger på just nu. Men jag har en kladd i huvudet om hur den ska se ut. tror jag och sedan har jag små söta lappar över allt hemma med saker jag vill ha med.
Sen känns det som om alla tror jag har sån himla koll på det här. Men jag har ingen koll alls känns det som.
Men det är väl som vanligt det känns som om jag inte har koll. Men jag brukar ju få kläm på det till slut. Men jag vill ha kläm på det nu.

Men annars idag så åt jag lunch med min älskade mamma efter skolan . Alltid lika mysigt att träffas och umgås med min mamma.

Men jag förstår inte jag är så himla trött när jag kommer hem från skolan. Jag försår verkligen inte varför. Somnade på soffan idag med efter skolan.
Men nu har jag iallafal hunnit läst några sidor i boken och ´nu e jag ledig onsdag,torsdag och fredag. Så då blir det läsa och skrivande av. Så önska mig lycka till.

Ny vecka = nya utmaningar

Hej kära bloggläsare.

Gårdagen tillbringade jag tillsammans med mina kära kursböcker. Men avslutade min kväll hemma hos bror med hela familjen och åt pizza. Mycket mysigt. Vart fjärde dan på raken som jag träffade dom. Mycket mysigt jag klagar inte.

Idag åkte jag till skolan lite tidigare för att plugga var på skolan till ca 8.00. Åkte samma buss som min älskade i morse mycket mysigt. Gick bra att plugga i skolan han med en hel del och det var skönt.
Sen föreläning mellan 9-12 den handlade om konflikthantering. Bra med lång. sen bar det av hemmåt. Lite lunch somnade på soffan jag som bara skulle vila lite. Men men det gick mycket bättre att plugga efter en liten power nap.
Älsklingen kom hem vid fem tiden. Pluggade lite mer innan det var dax för middag. Sen vart det mys i soffan alldeles för länge skulle ju plugga mer. Men så mysigt det var. Verkligen behövligt. Var jätte jobbigt att resa på sig och läsa det sistta. Men men nu e det gjort. Måste läsa lite mer för jag upptäckte nyss att dom hade flyttat fram seminariet till kl 9 i stället för 12 som det var förut. Var bara rena turen att jag kollade och upptäckte det. 
Så nu måste jag ta och läsa lite mer. Hade ju tänkt att göra det i mogon innan skolan. Men får göra det nu i stället.

Men jag ska iallafal kolla på dokumentären på Tv4 mamma till en mördare. Tror den kan vara toppen bra.

Annars denna vecka kommer jag att vara osocial och skriva min hem tenta. Har som mål att den ska bli färdig tills på fredag. i helgen är det fullt upp med globen horse show och jobb. Men den ska inte vara inne för en den 1 dec. alltså på tisdag nästa vecka. Men känns väldigt skönt att ha lite tid och spela på.

Sov så gott nu alla mian söta läsare.

Plugg söndag

Malin och Johan har precist åkt nu. Tillbaka ner till Allingsås och Malmö. Helgen har varit toppen.

Denna dag bjuder på en massa plugg och att skriva på hemtentan samt att plugga inför duggan på tisdags.
Det känns som att det här kommer att gå väldigt bra känner att jag har koll och kontroll över denna delkurs. Det känns välsigt skönt. Så nu e det bara att hålla tummarna för att det kommer att gå så bra som jag vill.
Men det spökar fortfarande i mitt hunud om jag har klarar tentan eller inte. Jag hoppas verkligen att resultaten kommer denna vecka. Jag vill verkligen veta så jag kan planera mitt jullov. Om det blir att vara ledig och njuta eller om jag måste tenta plugga den frösta delen av lovet. Håll tummarna för att tentan har gått bra och att hemteten och duggan kommer gå toppen för mig

Vi får se vad som händer sen om vi åker till mamma och pappa en stund eller om vi blir hemma hela dagen.
Jag tror att det lutar åt att vi åker till mamma och pappa fram på eftermiddagen och äter middag med dem. Alltid lika trevligt att åka hem till föräldrarna och ha det skönt. Även om det är en hel del jobb som väntar en när man åker ut. Men det gör mig inte så mycket. Tycker att det är mysigt att hjälpa till med djuren och så och små fixa och plocka med saker som behövs göras där hemma.

Nu ska jag bege mig till mina kära böcker,

Kram på er alla.

Malin och Johan på besök

I helgen har Malin och Johan varit på besök hemma hos oss. Det har varit super mysigt att träffas igen.
Tack för en trevlig helg mina kära vänner jág hoppas verkligen att vi ses snart igen.

Lördagen den 21 november

Gårdagen började med en liten mysig sovmorgon tillsammans med älsklingen. Sen gick jag upp och plockade undan lite och städade av innan Johan och Malin skulle komma. Johan och Johan stannade hemma medans jag och Malin åkte hem till bror. Alexandra skulle få massage av Malin och jag fick barnvakta Neija.

Sen efter en stund hos bror så åkte vi ut till mina föräldrar för att hämta ett spel och kamran. Sen hem till grabbarna fixade lite lunch kyklingsallad. Efter lunchen tog vi en skön promenad i det finna vädret. Var så himla skönt att solen sken ute. Man kännde sig mycket piggare på en gång. Fotade lite och så under promenaden.

Johan och Malin stannade och fikade hos Malins kusin Mia. Vi gick för bi svärmor och drack lite kaffe. Sedan hem och tog det lungt en stund.

På kvällen pt jag och Johan en kätte god middag och drack lite gott vin. Sedan tittade vi på dansbandskampen tillsammans med Svärmor och Krister.
Malin och Johan var hos hennes pappa och fru på middag.
Sedan runt tio tiden samman strålade vi här hemma och spelade lite Wii eller rättare sagt grabbarna spelade och vi tittade på. Sen vart det sängen som gällde.

När malin kom hem från fikar med sin kusin berättade hon att Mia hennes kussin hade massa böcker att sälja till mina nästkommande kurser. Så nu hoppas jag att jag kan komma ganska billigt undan med litteratur till nästa termin.
Har smsat Mia om att jag är intresserad av att köpa böckerna så får vi se vad hon vill ha för dem.


Underbar fredagskväll

Igår efter skolan lunchade jag med min älskade Malin på stan. Så himla mysigt. Skanar henna så. Nu när hon inte bor här hemma i uppsala längre så njuter verkligen av tiden dom gåmger vi ses.
Vart en del shoppat. Köpte lite nya klädder och smink samt en ny kalender tlll nästa år.

Efter det hämtade johan upp mig på stan och vi åkte ut till mamma och pappas gård för att mata deras  djur. Som var borta. Det gick väl helt ok att mata. Vi vart väl lite osams en stund men det gick över efter en stund.

Sen när vi var klara åkte vi hem till min Store bror och hans sambo och lilla Neija.
Det vart en helt underbar kväll. Mös med neija hela kvällen. Tog över henne i går kväll så att bror och alex fick det lite lungt. HUr musigt som helst. Lilla Neija in tog även morbror johans bröst oxå och mös. Det såg så himla mysigt. Längtar tills vi bestämmer oss för att skaffa oss en liten. Vill verkligen det. Men en sak i taget nu får skolorna bli klara först innan. Det har vi ju bestämmt sedan länge men man kan alltid drömma.

Vi åt tacos och kollade på idol och hade en toppen kväll. Vi var väl hemma runt halv tolv.

Ska tillbaka till dom idag för att Malin ska massera Alex och jag ska passa neija då. Så nu ska jag fixa det sistta här hemma och fixa till mig själv. Johan och Malin ska sova här i natt och vi ska umgås. ha en trevlig spel kväll här hemma hade vi tänkt.

Ha en underbar lördag alla mysiga människor. Många kramar på er alla.


....................

Att vara sjuk och samtidigt ligga efter i skolan är ingen bra kombination.
Är tok förkyld och är hemma från jobbet idag.
Har sakaer som jag bara måste göra till skolan imorgon. Men jag känner mig jätte stressad över att min ork inte finns här. Jag orkar inte göra någor. Hade ju planerat att göra det här med skolan igår, Men det gick inte precis så bra. Låg ju i sängen hela dagen.
Jag har tagit ett långt bad. Känner mig lite piggare och framförallt frächare. Men orken komm inte tillbaka.
Men men jag får väl bita ihop och göra så gott jag kan.

Önska mig lycka till.

Jag vill vara frisk nu. inge roligt att vara sjuk.

Vecka 46

Denna vecka har det hänt ett och annat:

Måndags: inget speciellt, första dagen på VFU, vi var och lämmnade blod. Pluggade lite.

Tisdag: Efter skolan åkte jag med mamma hem till dom, Vi alla skulle ditt och hjälpa till med lammen innan dom skulle på sklat. Stefan kom och kaklade mamma och pappas kök. Gisses så fint  det vart. Tack så himla mycket Stefan.

Onsdag: Tillbringade jag oxå hemma hos mamma och pappa och fixade med lammen. Vi alla var där även denna kväll. Men det gick jätte bra. Sen var det bara hem och sova.

Torsdags: Fick jag en liten sovmorgon började inte för ens kl 10.00. så det var skönt att få sova lite.
Var och shoppade lite efter skolan inge kul. Hittar inget som jag tycker jag passar i känner mig bara tjock och ful i allt. Nu ska jag verkligen ta tag i min vikt vill inte vara så här stor längre. Trivs verkligen inte med mig själv längre. Men efter shopping rundan ut till mamma och pappa får nu skulle lammen åka iväg. SÅ vi fixade det sistat innan som skulle åka. Allt gick så himla smidigt. Det känndes väldigt skönt. Stefan skulle ha kommit och fogat kaklet men stackarn vart sjuk. Krya på dig.

Fredag: Sistta dagen på VFU. Handlade lite efter jobbet umgicks med min mamma lite på eftermiddagen vi var och handlade och hade lite mystid. Det var jätte trevligt.
Lämmnade tillbaka en tröja som jag köpte på torsdagen men som jag inte ville ha när jag kom hem.
Sen vart det tacos och mys med min älskade när jag kom hem. Passade på att tvätta lite oxå.

Lördag: sjukling, tillbringade större delen av dagen i sängen kollandes på massa olika program som jag har missat. Sen orkade jag mig till att mysa i soffan med min älskade med pizza och dansbandskmpen och en godis skål. Mysigt men vid tio dog jag ihop och somnade.

Söndag: Ligger forftarande i sängen. Tänkte att jag skulle orka mig upp nu och ta tag i saker. Känner mig fortfarande inte kry men jag har inget val jag måste. Som ni kanske kan förstå så har skolan kommit efter denna veckan, Varit så mycket annat som jag verkligen måste gjort. Så skolan fick stå åt sidan denna veckan. Men har verkligen inte kunna gjort¨på något annat sätt. Men idag blir det att ficka det som ska vara klart tills i morgon. Men det kommer att gå toppen. Men först tänker jag nog ta ett bad och värma upp mig och frächa upp mig. Man brukar ju alltid känna sig lite piggare då.

Kram på er


Sjuklingar här hemma......

Det började med att Johan kände sig lite risig i tisdags men inte så farligt. I onsdags var det lite värre kände dig inte så kry. Men i torsdags så slog det verkligen till då tog han sig inte än sig upp ur sängen. Så han tillbringa heöa torsdagen och halva fredagen i sängen. Men i fredags efter middag så vart han lite piggare men fortfarande snorrig.
Men nu är han så pigg så att han jobbar men han har hostan kvar.

Men när jag kom hem i fredags kännde jag mig som om någon hade slängt en stor sten i huvudet på mig och dragit ett rivjärn i halsen på mig. Jag har känt av halsen lite av och till under veckan men inget som har stört mig.
Men det vart en tidig sänggång i fredags, Men så igår gick jag upp och skjusade johan till jobbet. Då kännde jag mig inte alls kry snorett rann och jag kännde mig helt borta. Så tog en temo hade 38,5 en luten feber topp men efter lite ipren så gick den ner och kom inte tillbaka. SKönt. Men så hela lördagen tillbringade jag i sängen förutom att jag åkte och handlade lite, Det tog på krafterna kan ja säga,
Så jag skulle ha hjälp min bror igår med att rensa hemma hos dem men så blev det inte. Dels för att jag inte hade någon ork och sedan för att jag vill ju inte smitta ner min lilla älskling Neija.

Men idag fick jag sjukskriva mig från jobbet. Har inga krafter att jobba. Eller rättare sagt jag hörde av mig redan igår och sa att jag var sjuk och inte kunnde jobba idag. Tråkigt men det är sånt som händer.
Så idag känner jag mig lite piggare. Måste ta tag i mitt skolarbete som måste göras.
Men det e bara att bitta ihop och göra det. Får göra ett ryck med de och sedan vila lite mer så man e pigg och kan gå i skolan i morgon. Känner att jag verkligen inte kan vara borta från skolan nu. Missar alldeles fölr mycket då

Vecka 46 = VFU

Hela denna vecka har jag tillbringat ute på VFU (verksamhets förlagd utbildning). Min vfu skola denna termin har varit Gamla uppsala skolan. det här var vecka nummer två som jag var där. Jag har haft två toppen veckor men en under bar klasa och en under bar lärare. Jag har lärt mig så himla mycket och jag känner verkligen att jag har valt rätt. Så jag hoppas verkligen att dom nästkommande perioderna kommer att vara lika underbara som dom här två. Vi har haft 10 dagar uppdelade på två olika veckor och två olika del kurser.
Föra del kursen uppgifter var enklare och roligare en denna gång.
Ska snart ta mig ork att sätta mig ner och skriva rent min uppgift som ska vara klar i morgon

Men veckan har varit helt underbar i skolan men fullt upp på hemma frånten

8 november = min födelsedag

För precis en vecka sedan så fyllde jag år hela 23 år. Jag firade min dag hemma hos mina föräldrar. Det vart en helt underbar dag. Varft firad av johans släkt mina föräldrar och min brors svärföräldrar och  min bror och alex och lilla Neija. Blev verkligen uppvaktad. Var super mysigt och jag fick massa fina pressenter. Tack så himla mycket för att ni gjorde min dag så himla underbar.

Alla uppsakttade det jag hade bakat och det är ju alltid lika kul. När man får beröm för det man gör. Jag tycker ju det e så himla roligt att baka. Så jag älskar när jag får baka till när man fyller år och så. Det är verkligen toppen.
Så e det någon som vill ha bak hjälp så är det bara att säga till. Så bakar jag så gärna.


RSS 2.0